29 ianuarie 2022

Ordinul Suprem Militar al Templului din Ierusalim cere să fie lăsați creștinii să participe în Noaptea de Înviere la Sfanta Liturghie

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Noaptea de Înviere are o mare importanţă pentru creştini. Se spune că atunci Dumnezeu deschide cerurile pentru a asculta dorinţele oamenilor. Lumânarea de Înviere, odată cu osteneala de a fi prezenţi la Biserică, este o ofrandă adusă lui Dumnezeu. Adevărata masă, în această noapte, este dumnezeiasca Liturghie, slujba din noaptea luminoasă, atunci când Însuşi Hristos vine şi stă împreună cu noi!

Marele Priorat General Magistral al României al Ordinului Suprem Militar al Templului din Ierusalim solicită reprezentanţilor administraţiei locale şi centrale din România să iniţieze un dialog sincer şi constructiv cu autorităţile Bisericii, pentru a asigura cadrul şi măsurile potrivite privind participarea credincioşilor, după rânduiala cuvenită, la Sfânta Sărbătoare a Învierii Domnului. Acestea vor trebui să fie valabile atât în data de 4 aprilie, pentru creştinii de confesiune catolică şi protestantă, cât şi în data de 2 mai, pentru creştinii de confesiune ortodoxă şi greco-catolică. Nimeni nu are puterea de a carantina credinţa şi pe Dumnezeu!

Facem apel la toţi cei care nu împărtăşesc credinţa creştină autentică să se abţină de la gesturi sau manifestări care nu au nicio legătură cu tradiţia şi semnificaţia acestei Sfinte Sărbători. Avem cu toţii datoria de a ne arăta unii altora respect şi de a da dovadă de responsabilitate în aceste momente de grea încercare.

Ordinul Suprem Militar al Templului din Ierusalim, Ordin eminamente creştin, unicul moştenitor şi continuator legitim al spiritului şi al tradiţiilor Ordinului Templier medieval, îşi afirmă cu tărie misiunea sa de a apăra religia creştină şi de a milita pentru răspândirea învăţăturilor Domnului şi Mântuitorului nostru Iisus Hristos în întreaga lume.

Non Nobis Domine, Non Nobis, Sed Nomini Tuo da Gloriam!

Bucureşti, 22 martie 2021 A.D.

Dan VASILIU, EMC
Marele Prior General Magistral al României