8 octombrie 2022

Organizația Comunităţii Caraibelor  CARICOM deschide prima misiune diplomatică în Africa

Distribuie pe rețelele tale sociale:
Organizația Comunităţii Caraibelor  CARICOM deschide prima misiune diplomatică în Africa
Ministrul de Externe din Barbados, Jerome Walcott, a deschis prima misiune diplomatică a Comunităţii Caraibelor (CARICOM) în Africa, cu sediul la Nairobi, in Kenya, a anunţat ieri blocul regional.

Noul sediu este situat în complexul South Tower of the Two Rivers din Nairobi, Capitala țării africane, precizează site-ul CARICOM.

Ministrul de Externe al Barbadosului a subliniat importanța deschiderii unei misiuni diplomatice pentru relațiile țării sale și ale restului Caraibelor cu Africa.

„Prezența acestei misiuni în Kenya este o dovadă a eforturilor de a se conecta cu patria, leagănul civilizației, unde s-au născut mulți dintre strămoșii noștri”, a spus Walcott.

Ministrul Afacerilor Externe a adăugat că țara sa caută noi relații și parteneri pentru aprofundarea cooperării între țări cu obiective comune pe o bază bilaterală și multilaterală.

La rândul ei, Secretarul Permanent al Biroului Primului Ministru al Barbados, Alies Jordan, a explicat că deschiderea misiunii diplomatice este rezultatul unui acord de cooperare semnat de prim-ministrul, Mia Motley și de președintele Republicii Kenya, Uhuru Kenyatta.

„Africa a fost separată de Caraibe nu numai de Oceanul Atlantic, ci și de secole de interacțiune redusă, în ciuda istoriei noastre comune”, a declarat Șefa diplomației kenyene, Rachel Omamo.

„Sunt mândră”, a adăugat ea, „că Barbados și Kenya sunt în fruntea stabilirii de legături între Africa și Caraibe”.

A consemnat Ciprian Pop