27 iunie 2022

Organizația tineretului comunist din metropola franceză de la Mediterana, Marsilia, împotriva pașaportului covid

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Tinerii comuniști din Marsilia au participat, pe 24 iulie, la demonstrația împotriva pașaportului civid de la Marsilia și au publicat o declarație în care descriu actuala Republică Franceză drept o dictatură.

„Împotriva propagandei burgheziei și a marionetelor sale, aceste demonstrații nu sunt„ anti-vaccinuri ” ci sunt „ anti fasciste ”, și mai presus de toate, suntem o mișcare populară împotriva continuării ascensiunii autoritare a guvernului, împotriva distrugerii condițiilor noastre de viață „sub alibiul” pandemiei. Și dacă am putea vedea și extrema stângă în aceste demonstrații, ne-am bucura, este de asemenea datoria tuturor organizațiilor care poartă proiectul socialist-comunist să confrunte aceasta stare de fapt, oriunde ar fi. Nu putem lăsa clasa noastră în mâinile fasciștilor care deviază mânia populară autentică spre o agravare a dictaturii celor mai reacționare monopoluri financiare ”, spun tinerii comuniști francezi.

Comuniștii din Marsilia afirmă, de asemenea, că lupta împotriva pașaportului covid, împotriva șomajului și pentru apărarea pensiilor face parte din aceeași luptă pentru libertate.

Manifestarea masivă de la Marsilia a reunit mii de oameni, inclusiv vestele galbene, sindicaliști și muncitori, în special lucrători din domeniul sănătății, care riscă să fie concediați dacă refuză să fie vaccinați.

De la începutul pandemiei, sănătatea – spun tinerii comuniști francezi, a fost supusă lipsei de resurse și desfiintarii spitalelor publice.

Înainte de a începe o dezbatere serioasă cu privire la politica de sănătate, tinerii comunisti din Marsilia cer eliminarea certificatelor de vaccinuri, înlăturarea monopolurilor în domeniul sanitar și o mai mare transparență a guvernului pe zona de achiziții publice.

Cu pașaportul de sănătate, adaugă ei, guvernul și burghezia vor să ne pună în cârca toată vinovăția, guvernate de profiturile monopolului pe care îl dețin pe zona medicală și de vaccinare.

„De aceea vom participa la următoarele demonstrații împotriva pașaportului de sănătate și vom purta lozincile noastre de clasă”, se încheia declarația cu enumerarea sa:

Pașaport de sănătate, pensii, asigurări pentru șomaj – aceeași luptă!
Nu există încredere sau cooperare cu guvernul!
Să formăm un bloc în jurul intereselor noastre de clasă!
Drepturile noastre nu sunt negociabile, să respingem orice regresie!, spun ei.

Redactor Ciprian Pop