Publicat: 24 Ianuarie, 2019 - 09:31
Share

Petra Kvitova, locul 6 WTA, s-a calificat în finala Australian Open, menţinându-şi linia perfectă la ediţia 2019, fără set pierdut, şi după duelul cu americanca Danielle Rose Collins. Naomi Osaka s-a calificat în fața Karolinei Pliskova.

Joi dimineaţă, sportiva din Cehia s-a impus cu 7-6(2), 6-0, după o oră şi 34 de minute de joc şi, astfel, pentru prima dată în carieră, talentata şi încercata stângace va juca o finală de turneu de Mare Şlem pe o altă suprafaţă decât iarba pe care a triumfat de două ori, în 2011 şi 2014, la Wimbledon.

În cea de a doua semifinală câștigatoarea de anul trecut de la openul american, Naomi Osaka, a întâlnit-o pe cealaltă cehoaică care a scos-o din cursă pe Serena Williams - Karolina Pliskova. Japono-haitiana a cîștigat în set decisiv, manifestând o mai mare concentrare și o precizie în execuții care i-au adus un număr record de lovituri câștigătoare. Pliskova nu a mai reușit o revenire de genul celei miraculoase din partida cu Serena ( a întors partida de la 1 la 5 și minge de meci pentru veterana americană) și a trebuit să se mulțumească cu performanța de semifinalistă de mare șlem.

În finala feminină de vineri se vor confrunta Kvitova ( refăcută după incidentul în care un hoț a atacat-o cu cuțitul și i-a secționat un tendon la mână) și Osaka, cea care are șansa de a confirma primul său titlu de mare șlem cu un al doilea.

Tag-uri Institutii: 

Tag-uri Geo: