10 august 2022

OSMTH România: Dumnezeu a lucrat şase zile când a creat cerurile şi pământul. Se doreşte oare, simbolic, o reeditare a creaţiei în numele altui zeu?

Distribuie pe rețelele tale sociale:

„Fraţilor, chiar de va cădea un om în vreo greşeală, voi cei duhovniceşti îndreptaţi-l pe unul ca acesta cu duhul blândeţii, luând seama la tine însuţi, ca să nu cazi şi tu în ispită.” (Galateni 6:1).

Statornici apărării valorilor şi tradiţiilor creştine, misiune cu smerenie asumată, templierii români din Ordinul Suprem Militar al Templului din Ierusalim (OSMTH) îşi manifestă îngrijorarea faţă de felul în care o minoritate înţelege să-şi clameze unele privilegii. Ţara noastră asigură tuturor cetăţenilor ei drepturi egale. Printre acestea regăsim dreptul la viaţă, la exprimare liberă, la asociere şi dreptul de a practica credinţa. Considerăm disproporţionată organizarea, pe o perioadă de şase zile, a unei manifestări care nu este în spiritul tradiţiei poporului român şi care nu rezonează cu principiile morale împărtăşite de majoritatea covârşitoare a cetăţenilor acestei ţări. Aceasta doar dacă nu se doreşte impunerea prin forţă a ideologiei promovate de către comunitatea LGBTQ+. Dumnezeu a lucrat şase zile când a creat cerurile şi pământul. Se doreşte oare, simbolic, o reeditare a creaţiei în numele altui zeu? Totodată, credem că este nepotrivită o astfel de manifestare, mai ales în perioada postului Adormirii Maicii Domnului. Poate că alegerea s-a datorat unei erori regretabile, sau a neştiinţei, din partea organizatorilor şi a celor care au aprobat evenimentul. Altfel, putem considera că s-a urmărit o sfidare la adresa creştinilor din România. Dacă interesul real al unei comunităţi este de a obţine anumite privilegii, calea democratică este cea potrivită. Se poate apela, cu argumente bine întemeiate, la partide sau la parlamentari care sunt dispuşi să le promoveze interesele.

Facem apel la organizatorii evenimentului, dacă nu consideră oportun să renunţe deocamdată la un asemenea demers, să manifeste decenţă în comportament şi în felul în care se vor expune în public. Facem apel la mass-media să dea dovadă de discernământ în privinţa orelor de difuzare şi al spaţiului acordat pentru acest festival al mândriei (Bucharest Pride). Facem apel la toţi credincioşii creştini să nu dea curs unei asemenea provocări şi să evite locurile unde se vor organiza manifestările în cauză. Absenţa de la acest eveniment, anunţat de către organizatori pentru perioada 9-14 august 2021, este o atitudine mai potrivită decât orice altă manifestare sau protest ce ar putea conduce la un răspuns agresiv din partea comunităţii LGBTQ+ cu posibilitatea unui deznodământ nedorit. Daţi dovadă de înţelepciune şi de adevărată credinţă în Dumnezeu! „Să nu vă potriviţi chipului veacului acestuia, ci să vă prefaceţi, prin înnoirea minţii voastre, ca să puteţi deosebi bine voia lui Dumnezeu: cea bună, plăcută şi desăvârşită.” (Romani 12:2).

Non Nobis Domine, Non Nobis, Sed Nomini Tuo da Gloriam!

Bucureşti, 3 august 2021 A.D. (903 A.T.)

Cav. Mare Cruce Dan VASILIU
Marele Prior General Magistral al României

Biroul de presă al Marelui Priorat General Magistral al României