Publicat: 7 Ianuarie, 2014 - 12:09
Share

Gruparea teroristă Statul Islamic al Irakului și Levantului a executat mai mulți jurnaliști, angajați ai unor organizații umanitare și alți civili pe care îi ținea ostateci în Aleppo, în nordul Siriei.

 

Prizonierii, care fuseseră ținuți în centrul de detenție organizat de gruparea teroristă în districtul Qadi al-Askar, au fost executați în seara de luni, când s-au înregistrat confruntări în zonele controlate de opoziție, între Statul Islamic al Irakului și Levantului și alte grupări rebele.

Conform Comitetelor pentru Coordonare Locală, cel puțin 50 de persoane au fost executate.

Asociația Jurnaliștilor Sirieni, susținătoare a opoziției, a precizat, într-o declarație, că au fost identificate cadavrele a patru angajați ai postului sirian de televiziune Shada Al Horriya, care fuseseră răpiți de membrii organizației Statul Islamic al Irakului și Levantului în decembrie.

Militanți ai Liwaa al-Tawheed, o organizație a opoziției, din Aleppo, au declarat că au auzit focuri de armă și că au văzut trupurile a 20 de bărbați executați.

De vineri, o coaliție formată din moderați și islamiști care se opun președintelui Bashar al-Assad, încearcă să alunge din bastioanele acestora din nordul și estul Siriei militanții grupării Statul Islamic al Irakului și Levantului, acuzați de răpirea, torturarea și uciderea unor membri ai organizațiilor rebele rivale și civili.