Publicat: 13 Noiembrie, 2012 - 12:00
Share

 Secretarul de stat Ovidiu Dranga va conduce delegaţia României care va participa la Cairo, în perioada 13-14 Noiembrie, la cea de-a doua reuniune ministerială UE - Liga Statelor Arabe (LSA) şi la reuniunea grupului de lucru UE-Egipt.

 Reuniunea ministerială UE-LSA se va concentra pe dimensiunea cooperării dintre Uniunea Europeană şi Liga Statelor Arabe, în contextul evoluţiilor din Orientul Mijlociu şi Nordul Africii. De asemenea, vor fi examinate modalităţile prin care cele două organizaţii pot contribui la securitatea şi stabilitatea regională.

Manifestarea va fi prezidată de Catherine Ashton, Înaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe şi Politică de Securitate şi de Adnan Mansour, ministrul afacerilor externe libanez.

 Reuniunea grupului de lucru UE-Egipt, considerată cel mai ambiţios exerciţiu al Uniunii Europene în relaţia cu Egiptul, dar şi din întreaga regiune, va urmări stimularea investiţiilor, relansarea turismului, deschiderea pieţelor, crearea de noi locuri de muncă şi oferirea de noi oportunităţi atât pentru UE, cât şi pentru companiile egiptene.

Reuniunea grupului de lucru va avea loc în contextul luării unor decizii strategice importante pentru dezvoltarea în continuare a Egiptului şi se doreşte a fi considerată un exerciţiu de recăpătare a încrederii în vederea îmbunătăţirii imaginii Egiptului pe plan internaţional.