Publicat: 27 Ianuarie, 2015 - 13:14
Share

Ovidiu Iancu, fost prim solist al Operei Naţionale Bucureşti şi Lorena Negrea, fostă balerină a Operei Naţionale Bucureşti, dansează începând din luna ianuarie 2015 la Teatrul de Balet Sibiu. Sibienii îi vor putea vedea în spectacolele „Gala de Balet”, miercuri 28 ianuarie 2015, ”Lacul Lebedelor” din data de 25 februarie 2015, „Giselle”, 11 martie 2015, „Don Quijote” în data de 18 martie 2015 şi în premiera de balet clasic „La fille mal gardée”, ce va avea loc la finele lunii aprilie. 

„Este o mare bucurie pentru noi să îl avem alături pe Ovidiu Iancu. Am convingerea fermă că un balerin atât de talentat, cu experienţă, un artist dedicat va fi primit cu foarte multă căldură de publicul din Sibiu. Teatrul de Balet Sibiu a mai avut colaborări cu Ovidiu Iancu şi în trecut, pentru spectacolele „Giselle”, „Carmen”, „Spărgătorul de nuci” şi „Romeo şi Julieta”. Ne bucurăm că a ales Sibiul şi că publicul îl va putea vedea în spectacolele noastre.” Ovidiu Dragoman, director Teatrul de Balet Sibiu 

Despre Ovidiu Iancu 
În anul 2002 a absolvit Liceul de Coregrafie „Floria Capsali” Bucureşti şi a beneficiat de o bursă de studii la National Ballet School din Londra. Din anul 2002 până în anul 2012 a fost prim solist al Operei Naţionale din Bucureşti, iar timp de un an, în perioada 2012  - 2013, a fost solist al Tulsa Ballet din Oklahoma, SUA. A colaborat cu numeroase teatre de balet din ţară şi străinătate: Belgrad National Opera Serbia, Bratislava National Opera Slovacia, Novi Sad Opera Serbia, L’Opera Nationale de Paris, Orlando Ballet SUA, Madinat Theater Dubai, etc. A interpretat roluri solistice în cele mai cunoscute spectacole de balet clasic: „Giselle”, „Frumoasa din pădurea adormită”, „Baiadera”, Don Quijote”, Spărgătorul de nuci”, „Lacul Lebedelor”, „Corsarul”, Romeo şi Julieta”, dar şi în spectacole de dans contemporan: „Palladio”, Subway project”, „Tango. Radio and Juliet”, „Femei”, etc.

„De Sibiu mă leagă o strânsă legătură. Am dansat aici şi în trecut, în câteva dintre spectacolele produse de baletul sibian şi am avut mereu o colaborare extrem de bună cu Teatrul de Balet Sibiu. Colectivul de aici este unul tânăr, efervescent, mereu dornic să facă un pas înainte şi asta mă bucură nespus. Mă bucur că pot dansa pe scena unui oraş atât de frumos precum este Sibiul. Ştiu că vom avea numai spectacole foarte bune la Teatrul de Balet Sibiu şi aştept cu bucurie şi emoţie prima întâlnire cu publicul din acest an”.