Publicat: 26 Februarie, 2020 - 14:00
desfăşurat de Fundaţia World Vision România

Oysho şi Massimo Dutti susţin Fundaţia World Vision România şi oferă o nouă şansă la educaţie pentru 245 de copii din mediul rural, prin programul Pâine şi Mâine.

Programul derulat de Fundaţia World Vision România ajută copiii din clasele primare care locuiesc în sate defavorizate din România să meargă la şcoală, oferindu-le o masă caldă în fiecare zi şi sprijin pentru realizarea temelor.

Iniţiat în 2016, Pâine şi Mâine îşi propune îmbunătăţirea nivelului de educaţie şi reducerea abandonului şcolar în rândul elevilor de şcoală primară din comunităţi defavorizate din Dolj, Vâlcea, Vaslui şi Cluj. În acest moment, în program sunt incluşi 1.259 de copii.

Programul le oferă copiilor o masă caldă pe zi (cu două feluri şi un desert) şi posibilitatea de a se pregăti în fiecare zi, timp de două ore, într-un program de tip "Şcoală după şcoală", sub coordonarea unui profesor angajat special pentru acest proiect. Astfel, proiectul previne abandonul şcolar pentru că familiile nevoiaşe nu mai au grija hranei zilnice pentru copii, iar elevii pot să-şi facă temele într-un mediu sigur şi liniştit.

De ce a fost nevoie de acest program?

- La ţară, 1 din 11 copii merge la culcare flămând.

- 34% dintre copiii de la ţară trăiesc în sărăcie extremă.

- 1 din 4 copii din mediul rural suferă de deficit de fier (anemie feriprivă).

- 2 din 3 familii au fost nevoite să cumpere în ultimul an alimente ieftine (71%) sau în cantităţi mai mici (61%).

- La nivel naţional, rata abandonului şcolar este de 16,4%, media UE fiind 10,1%.

- 1 din 4 copii din mediul rural renunţă la şcoala din cauza sărăciei.

"Le mulţumim noilor noştri prieteni de la Oysho şi Massimo Dutti pentru că au ales să investească în educaţia copiilor din mediul rural. Doar cu parteneri asemenea lor, responsabili şi dedicaţi cauzelor sociale, reuşim să schimbăm generaţiile viitoare.

Pentru că atunci când reuşim să educăm un copil, transformăm o comunitate şi, prin eforturi comune continue, transformăm o ţară întreagă. ", a declarat Mihaela Nabăr, Director Naţional World Vision România.

 

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: