Publicat: 13 Decembrie, 2018 - 10:01
Share

Voluntarii Paraclisului Catedralei Mantuirii Neamului i-au vizitat pe pacientii Centrului de Ingrijiri Paliative Sfantul Nectarie din Bucuresti si le-au oferit daruri. De aceasta data, voluntarii au fost insotiti de Adriana Ene, realizatoarea emisiunii “Bucuria Povestilor”, de la Radio Trinitas, dar si de 3 membri ai grupului psaltic Tronos. In prezent, aici sunt internati 28 de pacienti, iar in cursul acestui an au fost ingrijiti peste 400 de bolnavi.

Adriana Caruntu, directorul Centrului de Ingrijiri Paliative “Sfantul Nectarie”, a afirmat: "Voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului fac parte din echipa centrului Sfantul Nectarie si din membrii care sunt cu sufletul tot timpul aproape de angajatii care lucreaza aici zilnic. Ei sunt primii care au venit cu colinde sa ii bucure pe pacienti, dar si personalul, atmosfera a fost minunata, au reusit sa insenineze chipul tuturor prin colinde, prin povestea foarte frumoasa interpretata de doamna Adriana Ene, dar si prin darurile pe care le-au adus si le-au oferit cu tot sufletul. O parte din pacienti au participat aici alaturi de voluntari, iar pentru cei care nu se puteau deplasa, voluntarii au mers personal in fiecare salon si le-au adresat cateva cuvinte de sarbatori, i-au asigurat de toata sustinerea si dragostea lor si le-au oferit un dar de Craciun".

Danut Pruna, coordonatorul voluntarilor Paraclisului Catedralei Mantuirii Neamului, a declarat: "Aceasta este prima activitate la care am venit si cu colinde, am avut alaturi de noi component ai grupului psaltic Tronos si o alta noutate este prezenta doamnei Adriana Ene, realizatoarea emisiunii “Bucuria Povestilor” care i-a incantat pe pacienti cu o frumoasa poveste care i-a incurajat pe acestia, ba chiar si mie inca imi rasuna acele cuvinte din poveste “Mare este Dumnezeu!”. Acesti oameni s-au bucurat foarte mult, ne asteptau sa revenim aici cu aceste frumoase colinde, cu acest frumos program artistic. Cu ocazia sarbatorilor le-am adus daruri, fructi si cate o icoana cu Sfantul Andrei care este si protectorul Catedralei Nationale".

Adriana Ene, Realizator Radio Trinitas, a spus "Bucuria intalnirii, a impartasi o poveste, a insenina un chip, a transmite un mesaj, a transmite un pic de caldura celor care au nevoie, conteaza fiecare gest, fiecare cuvant frumos pentru acesti oameni si de aceea, cu mare drag si bucurie vin de fiecare data cand sunt chemata, as veni si nechemata, insa nu e frumos, asa ca, ori de cate ori se va putea, voi fi alaturi de voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului pentru astfel de proiecte bune pentru sufletele noastre si pentru sufletele celor cu care ne intalnim".

 

La finalul actiunii din seara zilei de 12 decembrie 2018, cand este sarbatorit Sfantul Ierarh Spiridon, la rugamintea  directorului Adriana Caruntu, voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului au ramas sa le cante pacientilor colinde traditionale de Craciun. A fost un moment impresionant, deoarece voluntarii au cantat cu mult drag si au reusit ca pana la ultimul etaj al centrului sa se auda, in mod minunat colindele, care vestesc Nasterea Domnului. Pentru cateva ceasuri, suferinta pacientilor a fost inlocuita de bucurie, o bucurie sfanta.
Si cum fiecare minut din viata lor conteaza sa fie diferit, iar clipele petrecute in centru de sarbatori alaturi de pacienti sunt unice, ne dorim ca si anul acesta pacientii ingrijiti in centru sa ne povesteasca ca pentru ei, a fost cel mai frumos Craciun.

Toate acțiunile social-filantropice ale Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului sunt derulate de către voluntari sub coordonarea atentă a părintelui arhimandrit Ciprian Grădinaru.