Publicat: 5 Septembrie, 2017 - 23:40

Voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului au desfăşurat, marţi, o nouă acţiune social filantropică la Spitalul de copii Marie Curie, din Capitală. Echipa alcătuită de către părintele Arhimandrit Ciprian Grădinaru a mers la micuţii aflaţi la Secția de Terapie Intensivă a spitalului şi le-a oferit acestora produse de strictă necesitate, cum ar fi: pampers, produse de igienă (șampon, ulei de bebeluș, săpun), dar și hăinuțe pentru anotimpul rece. 

Unul dintre medicii care îi tratează pe copii, dr. Cătălin Carstoveanu, le-a mulţumit voluntarilor şi iniţiatorului acţiunii, pr. Ciprian Grădinaru, şi a povestit despre situaţia tragică a unora dintre pacienţi care din cauza problemelor de sănătate grave au fost abandonaţi de către părinţi, în spital. 

Medicul stomatolog, Irina Molnar, aflat în echipa de voluntari ai Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului a declarat: "M-a impresioant dăruirea cu care domnul dr. Carstoveanu își îndeplinește vocația, fiind atât medic, cât și tata pentru copii abandonați de părinți în timpul tratamentului". 

"Am rămas profund impresionată de atenția și dedicarea întregului personal medical cu care sunt tratați copii din această secție. În ciuda problemelor foarte grave de sănătate și a stării critice din care medicii nu le mai dădeau șanse de recuperare, mulți copii și-au revenit miraculos, grație puterii divine. Dumnezeu lucrează pentru oameni, prin medici", a punctat un alt voluntar din echipă, Oana Vartolomei.

De asemenea, un alt voluntar, Octavian Bojan, a adăugat: "Domnul dr. ne-a încurajat să visam la lucruri mărețe întrucât suntem o echipă de specialiști din domenii diverse, având potențialul necesar, iar omul este elementul cheie în realizarea obiectivelor propuse.” 

Coordonatorul echipei de voluntari Dan Prună a declarat: "M-a marcat profund ceea ce ne-a relatat domnul dr. Cătălin  Carstoveanu și anume faptul că pe parcursul tratamentului copiilor, unii părinți își abandonează copii în spital, însă dl dr. le rămâne alături, făcând de multe ori eforturi supraomenești pentru a le salva viața, parafrazându-l pe domnul dr.: "Alaturi de ei până la capat’’. Aș dori să-i mulțumesc Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, pentru Înaltă Binecuvântare și sprijinul acordat pe parcursul desfășurării tuturor activităților social filantropice întreprinse de-a lungul timpului de către voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului. De asemenea, țin să-i mulțumesc Părintelui Arhimandrit Ciprian Grădinaru, duhovnicul meu, inițiatorul și coordonatorul activităților desfășurate la Paraclisul Catedralei Naționale".