Publicat: 18 Septembrie, 2019 - 14:00
Share

Asociaţia Română a Producătorilor Internaţionali de Medicamente (ARPIM) are ca principală misiune îmbunătăţirea accesului pacienţilor români la medicamentele de ultimă generaţie, în acord cu standardele europene de tratament. De aceea, orice măsură măsură care contribuie la atingerea acestui obiectiv şi la asigurarea disponibilităţii tratamentelor pentru pacienţii din România este bine-venită.

"ARPIM salută măsurile anunţate de Ministerul Sănătăţii pentru facilitarea accesului pacienţilor la medicamentele de care au nevoie, interzicerea exportului paralel pentru unele medicamente fiind o măsură care poate avea doar caracter temporar. Este nevoie de soluţii pe termen lung, care să rezolve în mod real disfuncţionalităţile observate în asigurarea pacienţilor cu medicamentele necesare. ARPIM este pregătită în orice moment să sprijine Ministerul Sănătăţii pentru identificarea şi implementarea lor", a declarat Dan Zaharescu, Director Executiv ARPIM, în contextul deciziei Ministerului Sănătăţii de a suspenda temporar exportul paralel în cazul unor medicamente citostatice şi imunosupresoare.

ARPIM îşi reafirmă, pe această cale, deschiderea către un parteneriat cu autorităţile naţionale competente din domeniul sănătăţii pentru găsirea unor soluţii viabile pe termen mediu şi lung, care să prevină apariţia unor crize în asigurarea pacienţilor romani cu medicamentele necesare.

Despre Asociaţia Română a Producătorilor Internaţionali de Medicamente (ARPIM)

Asociaţia Română a Producătorilor Internaţionali de Medicamente (ARPIM)-www.arpim.ro-este organizaţia care susţine obiectivele comune ale celor mai importante 28 de companii farmaceutice internaţionale producătoare de medicamente originale, prezente în România.

Membrii ARPIM investesc permanent în cercetare şi dezvoltare, cu scopul de a le oferi pacienţilor medicamente originale şi inovatoare, care salvează anual mii de vieţi. Principalul obiectiv al Asociaţiei este creşterea accesului pacienţilor la medicamente, ameliorarea calităţii vieţii pacienţilor şi implicit creşterea speranţei de viaţă a românilor.

ARPIM este afiliată la Federaţia Europeană a Industriei Farmaceutice (EFPIA)-www.efpia.com-organizaţia europeană care reuneşte cele mai importante companii farmaceutice internaţionale, recunoscute datorită rezultatelor la nivelul comunităţii ştiinţifice internaţionale.

Companiile farmaceutice membre ARPIM sunt: Abbvie, Amgen, Angelini, Astellas, AstraZeneca, Bayer, Berlin-Chemie Menarini, Boehringer Ingelheim, Boiron, Bristol Myers Squibb, Chiesi, Eli Lilly, Genesis, GlaxoSmithKline, Ipsen, Johnson & Johnson, Lundbeck, Merck Romania, Merck Sharp & Dohme, Novartis, Novo Nordisk, Pfizer, Roche, Sanofi, Servier, Takeda, UCB, Vifor.