Publicat: 3 Iunie, 2012 - 11:29

În urma precipitaţiilor căzute pe data de 1 Iunie 2012, Administraţiile Bazinale din subordinea Administraţiei Naţionale Apele Române au raportat următoarele pagube, precum şi măsurile întreprinse pentru limitarea şi remedierea efectelor inundaţiilor:

A.B.A. OLT – În municipiul Râmnicu Vâlcea, pe strada Morii, au fost inundate 8 case, o şcoală, un loc de joacă pentru copii, precum şi carosabilul străzii Inăteşti. Măsurile luate de A.B.A. Olt pentru strada Morilor constau în oprirea circulaţiei rutiere şi folosirea a două pompe pentru evacuarea apei. Pe strada Inăteşti s-a intervenit cu buldoexcavatoare pentru a bloca  scurgerea torentului pe stradă şi dirijarea apei spre râul Olăneşti.

SGA Vâlcea are dislocate în zonele inundate echipe pregătite pentru intervenţie, monitorizează zonele şi se află în permanentă legatură  cu comitetul local pentru situaţtii de urgenţă.

A.B.A. Someş-Tisa – Datorită vântului, în municipiul Bistriţa au fost distruse două acoperişuri şi a fost afectată o linie electrică aeriană de joasă tensiune. Totodată au mai fost afectate linii electrice în cartierele Unirea şi Slătiniţa. Pentru remediere s-a intervenit atât cu forțe umane cât şi cu autoutilitare, autoturisme şi motoferăstraie asupra arbotilor căzuţi în urma vijeliei.

A.B.A. Jiu – Din cauza scurgerilor de pe versanţi, drumul de la Petroşani la Hotel Rusu a fost inundat, iar malurile pârâului Maleia, pe anumite porţiuni, au fost erodate. ABA Jiu – prin Sistemul Hidrotehnic Petroşani a acţionat pe teren cu un excavator, o motopompă şi 10 angajaţi pentru a debloca podeţele şi podurile de materialul lemnos adus de apă. În prezent precipitaţiile au încetat. A fost finalizată lucrarea pentru deblocarea secţiunii de scurgere a pârâului Fratoştiţa, sat Fratoştiţa, oraş Filiaşi. Totodată, Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă  Filiaşi, prin Serviciul Voluntar,  a acţionat în oraşul Filiaşi cu 24 de persoane, 2 motopompe pentru scoaterea apei din curţi şi pivniţe, o pompă submersibilă pentru scoaterea apei din fântâni, un buldoexcavator, o volă, o autospecială de stins incendii, o autoutilitară şi un tractor cu remorcă.