Publicat: 7 Octombrie, 2016 - 08:50
Share

Reprezentanții Regiei Naționale a Pădurilor - Romsilva și ai ASFOR s-au întâlnit joi, 6 octombrie a.c., la sediul regiei pentru o primă rundă de consultări privind modelul contractului de vânzare - cumpărare a masei lemnoase pe picior, cu aplicabilitate pentru anul de producție 2017.

Prețul mediu de referință pentru vânzarea masei lemnoase în 2017 este similar celui din anul în curs și a fost stabilit prin Decizia 383/28.09.2016, care este disponibilă detaliat pe pagina de internet a Romsilva (www.rosilva.ro), în sec?iunea Comunicate de Interes Public.

Regulamentul de valorificare a masei lemnoase din fondul forestier aflat în proprietate publică a statului, a fost reglementat de Guvernul României prin HG nr. 617/2016. Ca noutate, hotărârea stabilește și posibilitatea de plată a masei lemnoase licitate într-un interval de maximum 30 de zile calendaristice. În urma negocierilor, Romsilva și ASFOR au convenit asupra posibilității de plată a masei lemnoase licitate termenului și la 20 de zile.

'Am reușit să cădem de acord, într-un termen foarte scurt, asupra formei finale a modelului de contract, semn că, atât Romsilva, cât și partenerii noștri comerciali am fost deschiși dialogului, iar faptul că forma propusă de noi a fost agreată, cu mici modificări, demonstrează că regia simte pulsul pieței și că dă dovadă de transparență și flexibilitate', a declarat, după discuții, Ciprian Pahonțu, director general al Romsilva.

În următoarea perioadă, Romsilva și ASFOR se vor întâlni pentru a conveni asupra modelului caietului de sarcini pentru licitațiile de vânzare a masei lemnoase în 2017.