27 octombrie 2021

Pandemia după Cîțu și Iohannis

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Au gestionat după mintea lor de amatori o vară de carnaval, au sprijinit două carnavaluri și un congres și acum, în loc de alarmă, o scaldă.

Ați putea să vă-ntrebați de ce nu respect ierarhiile și de ce nu scriu Iohannis și Cîțu. Pentru că măsurile de combatere a pandemiei sunt în responsabilitatea guvernului, iar guvernul încă este condus de Cîțu. Președintele este fanion, este simbol, este vorbitor la conferințele de presă și mobilizator de opinie publică, om de protocol și mediator. Pandemia nu a fost trecută ca stare de război și este sub ordinea comandantului suprem.

Caricaturalul nostru premier, cel mai penibil dintre cîți am avut parte în cei 31 de ani, dincolo de obrăzniciile sale politice nu este capabil de reacție. Nici de reacție, nici de măsuri, nici de strategii. Lucrurile explodează sub nasul său, iar el se ocupă de găsit sprijin parlamentar pentru a supraviețui la putere. Să zicem că la cît de sărac cu duhul este el în materie, nu poate percepe semnalele din societate. Omul are un soi de autism social pronunțat. Asta îl face și periculos, și ridicol, și inutil în poziția pe care o ocupă. Pe el nu-l interesează că un specialist cu date temeinice în domeniu, confirmat de evoluția pandemiei, mă refer la Octavian Jurma, avertizează și furnizează argumente pentru abordarea serioasă a situației.
Recent, Octavian Jurma a spus: „este evident ca se fac eforturi disperate de a ajusta în jos incidența aparentă prin descurajarea testării și transferul de cazuri de la confirmați la reconfirmați dar pandemia înghite acum cu ușurință aceste «ajustări»”.
Octavian Jurma se străduiește de multă vreme să atragă atenția asupra pericolului. În ciuda acestui fapt, a fost ignorat și de premier, și de președinte. Au gestionat după mintea lor de amatori o vară de carnaval, au sprijinit două carnavaluri și un congres și acum, în loc de alarmă, o scaldă. Marele expert în spălat pe mîini și strănutat în biserică, Raed Arafat, s-a dat la fund iar ministerul Sănătății nu este capabil să emită soluții în situația de urgență. Culmea ironiei, nu păreriștii de la televiziuni, nu risipitorii de prime și revolte, nu urechiștii pandemiei și vânătorii de cipuri ne dau o mînă de ajutor. Însuși consilierul premierului, Nelu Tătaru, fost ministru al Sănătății și ales vicepreședinte al aproape sfîrșitului PNL, declară:

”Noi făceam anul trecut acele studii și ajunsesem la concluzia că numărul de cazuri pe care îl avem îl înmulțim cu 5 până la 10 pentru a vedea numărul real de cazuri. În acest moment, eu spun că putem înmulți cu 5 până la 10. Pe nedeclarați putem să avem până la 50.000 de cazuri. INSP spunea că putem ajunge până la 30.000 de cazuri declarate zilnic”.

Dacă Nelu Tătaru ar spune prostii ar trebui dat afară din funcția de consilier și din cea de vicepreședinte PNL. Dacă ar fi să-l luăm în serios și are dreptate, ar trebui să declanșăm imediat „Starea de urgență” sau chiar „Starea de necesitate”. Nu putem reptea situația din Lombardia spunînd un românesc „las că trece!” Ne place sau nu, ne aflăm în fața unei catastrofe. Iar premierul se poartă ca un inconștient în timp ce președintele se fudulește cu o tinichea și ține discursuri pe la deschideri și aniversări. Din moment ce și consilierul premierului și un specialist, plus cifrele  raportate și lipsa locurilor din ATI ne confirmă anvergura pericolului, situația este mai mult decît alarmantă. Ne aflăm în fața unei situații dramatice pe care responsabilul de gestionarea treburilor guvernului n-o pricepe, nu o comunică și nu este capabil să inițieze măsuri de combatere. Adică adio și n-am cuvinte!
În ceea ce-l privește pe președinte, salutare! Nici el nu pricepe și nu poate ieși din beția bucuriei cu medalia premiului „Carol cel Mare“ agățată de gît. Urmează probabil un eveniment provocat și anunțat pe la televiziuni ca o preocupare prezidențială importantă. „Am avut o întîlnire bună cu responsabilii de combaterea pandemiei. Vă mulțumesc. Dacă aveți întrebări!
Situația este descrisă tot de Octavian Jurma într-un mod care ar trebui să-i facă invidioși pe toți analiștii și politicienii de ocazie:

„Evident cu moțiunea de cenzură la colț, nimeni se mai gîndește acum în partide la prăpastia spre care se îndreaptă țara. Țara este fără cineva la cîrmă. Toți sunt focalizați sa se omoare unii pe alții în Parlament, tot ce auzim la televizor și în media sunt acuzații, nimeni nu prezintă soluții”.