26 mai 2022

PANDEMIA FRICII, MINCIUNII ŞI A LAŞITĂŢII

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Frica, minciuna şi laşitatea sunt surori şi defilează împreună întotdeauna, cu fală şi aroganţă; mai ales în România acestor vremuri tulburi, ciudate, anormale şi bolnave. Lumea trece printr-o pandemie – cea a Covid 19 – o pandemie creată în laboratoarele de cercetare militară şi medicală, dar şi de ideologie şi strategie geopolitică. Peste tot în lume sunt frământări sociale, politice, militare şi mai nou, şi de sănătate publică. Lumea se reaşează pe noi poziţii, în alianţe şi combinaţii noi, de forţă şi impunere.

În România, pe lângă toate relele cauzate de pandemia Covid 19, clasa politică de aici a creat şi o altă “pandemie”, cea a crizei politice interne, care îşi are rădăcinile în alte câteva “pandemii” mai micuţe, cea a fricii, a minciunii şi a laşităţii.

Pandemia reprezintă în mod clar o ameninţare pentru guvern (fiind el chiar şi unul demis prin moţiune de cenzură) deoarece arată precaritatea resurselor sale, a capacităţii lui de a controla şi conduce treburile societăţii. Prioritatea guvernanţilor nu este de a elimina pandemia, ci aceea de a supravieţui politic pe termen scurt. Pandemia Covid este de fapt o crimă care este îndreptată în mod iresponsabil către cei mulţi, slabi, săraci şi fără apărare. Chiar dacă legătura dintre măsurile liberticide şi urgentarea unei vaccinări globale nu a fost demonstrată până în prezent, se cunoaşte din experienţe anterioare că reprezentanţii industriei farmaceutice le oferă beneficii medicilor dispuşi să le promoveze şi să le recomande produsele lor medicale pacienţilor pe care încearcă să şi-i facă clienţi permanenţi.

În această logică şi ordine de idei voi aduce (încă o dată) la cunoştinţa opiniei publice cazul prof. dr. Virgil Păunescu de la Institutul Oncogen din Timişoara. La acest institut prof. dr. Păunescu a realizat prototipul unui vaccin anti Covid 19, care creează imunitate celulară pentru o perioadă de cel puţin 11 ani, în timp ce imunitatea bazată pe anticorpi (tehnică medicală folosită de cei care fabrică şi produc serurile/vaccinurile administrate astăzi pe plan mondial populaţiilor umane) protejează doar câteva luni de zile… Un vaccin cu efect îndelungat, pe 11 ani, nu este rentabil pentru marile corporaţii farmaceutice.

România s-ar putea clasa în vârful cercetării medicale dacă ar finaliza vaccinul anti Covid. Tehnologia românească are o cu totul altă abordare, fapt care ar putea asigura o protecţie pe o perioadă îndelungată. Probabil acesta este şi motivul pentru care vaccinul românesc este sabotat din toate părţile, dar mai ales de către cei aflaţi la guvernare, care refuză să finanţeze poate cel mai important proiect al ţării. Toate cercetările arată că imunitatea bazată pe anticorpi nu ţine mult timp, iar vaccinul românesc care ar putea fi fabricat la Institutul Oncogen bazat pe imunitate celulară, extrapolând datele celor care l-au dezvoltat în zona de cancer, are o memorie de cel puţin 11 ani. Imunitatea umorală, cea care produce anticorpi, protejează doar câteva luni. “Imunitatea are două componente: una bazată pe anticorpi, în principiu, şi o componentă bazată pe celule. În zona bolilor de cancer de exemplu, dacă se dezvoltă anticorpi se poate muri repede, pentru că anticorpii nu pot omorî celulele tumorale. Imunitatea celulară în TBC de exemplu, este foarte importantă pentru că se răspunde cu limfocite T citotoxice. Aceste limfocite distrug celulele care sunt defecte/bolnave, fie că au un virus în interior şi virusul acela se multiplică, fie că au o tumoră. Acest vaccin pe care încercăm cu mari eforturi să îl fabricăm la Institutul Oncogen va funcţiona la fel şi în cazul Covid”, a afirmat prof. dr. Virgil Păunescu.

Despre vaccinul românesc cu o tehnologie unică şi eficientă guvernanţii nici nu au vrut să audă. Singurii bani alocaţi printr-un proiect de cercetare pe fonduri europene au fost 250000 Euro, în condiţiile în care Intitutul Oncogen ar avea nevoie de 5000000 Euro pentru a trece la faza de testare. Este evident cum guvernanţii şi clasa politică au obstrucţionat acest proiect de interes naţional cu impact major asupra stării de sănătate a oamenilor de la noi şi de oriunde.

Preocupările lor, ale guvernanţilor, au fost cu totul şi cu totul altele. Un exemplu din multele care se pot da, de manipulare în masă, dar şi de dezinteres pentru populaţie, este îndemnul trimiterii la votare a cetăţenilor exact în pandemia pe care aceiaşi guvernanţi au încercat să o amelioreze impunând restricţii prin stări de urgenţă şi de alertă. Un alt exemplu de încălcare a restricţiilor poate fi evenimentul din 25 septembrie 2021 când mai mult de 5000 de oameni au participat la lucrările congresului unui anumit partid politic din România.

Pandemia de Covid are un caracter ideologic şi politic; însă mai există o însuşire care merită menţionată: îndobitocirea de masă. Deşi ea se manifestă pe plan mondial, pandemia capătă accente aiuritoare pe malurile dâmboviţene.

Este foarte mare păcat că marii profesori de pneumologie, de boli infecţioase, de ATI, toţi marii preşedinţi de societăţi medicale şi de tot ce înseamnă medicină în România, tac, nu apar public să vorbească şi lasă ca profesia lor să fie terfelită de politicieni cu interese, de oameni care sunt buimăciţi şi bombardaţi cu tot felul de informaţii publicate de jurnalişti care nu ştiu să citească un articol ştiinţific, care au şi ei interesele lor sau care trăiesc într-o poveste… La toate acestea se adaugă grupul specialiştilor de carton, a medicilor care poate sunt inteligenţi, citesc, studiază, dar care interpretează dovezile ştiinţifice după cum vor ei, fiindcă cred că pot, fiindcă aşa s-a putut în trecut, ori pentru că au alte motivaţii legate de notorietate, clinici private etc. Efectul nedorit în final se răsfrânge numai şi numai asupra pacientului, care atunci când are nevoie de un sfat, nu mai ştie la cine să apeleze şi pe cine să mai creadă.

Diluarea nivelului de educaţie până la aproape dispariţia ei nu face decât să îndobitocească generaţille care vin – acest lucru formând un popor fără cultură, care apoi este uşor de manevrat şi de manipulat.

Preşedintele KWJ a afirmat că România este un stat eşuat. Ar fi necesar să explice această afirmaţie şi să stabilească care este contribuţia sa la această eşuare… Sau poate că o fi citat din cartea “De ce eşueaza naţiunile” aparţinând autorilor americani Daron Acemoglu şi James Robinson, sau poate încearcă să explice abandonarea societăţii de către stat, confiscarea ideologică a statului şi transformarea lui în agentul unor interese de grup, ca fiind apanajul celor puţini care beneficiază de tot şi sunt deasupra legilor.

Starea naţiunii este jalnică astăzi. De ce este jalnică? Pentru că România nu are un proiect de ţară, dar are în schimb un bloc de putere cu grupări divergente, are o economie periferică în cadrul UE, raporturile dintre puterile statului sunt deficiente, degradarea calitativă a politicii româneşti este în creştere, previziunile demografice sunt sumbre, structura puterii politice este anemică şi anchilozată, şi nu în ultimul rând, moartea speranţei care apăruse după 1989. Asasinul politic îl ştim cu toţii.

România a pierdut mult… Şi pierde în continuare… Ca să câştigi, trebuie mai întâi să înveţi să nu pierzi. Având numai amatori şi pierzători la conducere, este clar că o naţiune nu poate câştiga nimic, niciodată.

Cred că toţi cunoaştem volumele lui Nicolae Iorga, din “Istoria Românilor”: “Ctitorii”, “Cavalerii”, “Vitejii”, “Unificatorii”… iar dacă astăzi ar mai fi să scrie un volum, marele istoric şi patriot ar trebui să îi dea titlul “Distrugătorii”… Pentru că asta avem acum şi nicidecum nişte oameni cu care să ne mândrim, dispuşi la muncă şi efort pentru binele naţional. Nişte oameni aflaţi efemer în fruntea conducerii de stat a căror sursă de fericire nu este decât BANII, sunt şi vor fi veşnic nişte nefericiţi, fără să conştientizeze acest lucru. Iar poporul condus de ei va fi şi mai nefericit, chiar condamnat la o viaţă tristă şi amărâtă.

La modul cel mai serios aduc în discuţie necesitatea ca înainte de a fi instalaţi în poziţii de demnitate publică, funcţii şi posturi înalte în structura de conducere a statului, aceşti “oneşti” concetăţeni pretendenţi la funcţiile de comandă şi decizie, să facă un cotrol la psihiatru/psiholog, deoarece s-a observat că mulţi dintre ei au mari probleme de comportament, chiar de comportament deviant.

Cine are auzul fin sigur a auzit un murmur, un zvon dintre Parchetul General (DNA şi DIICOT) în legătură cu presupuse fapte penale comise de unii dintre diriguitorii stărilor de urgenţă, de alertă pe timpul pandemiei.

Serviciile de sănătate publică oferite de guvernanţi poporului român sunt cele mai ieftine şi proaste din întreaga Uniune Europeană, din motive de incompetenţă, lăcomie, mârşăvie, infantilism politic etc. Drepturile şi libertăţile oamenilor nu pot fi îngrădite, iar dacă acest lucru se întâmplă este total ilegal, iar cineva trebuie să plătească sub toate formele posibile, deoarece clasa politică nu este stăpânul poporului, ci dimpotrivă, poporul este suveran, iar clasa politică este în serviciul poporului. Iar poporul poate concedia oricând pe acest angajat puturos, hoţ, laş, incompetent şi trădător.

Senatul este în impas. Camera Deputaţilor este în criză. Guvernul este inexistent. Preşedenţia este anemică. Primăria Capitalei a încăput pe mâinile unui nepriceput clasic.

Întrebare: pe cine am acceptat (votat) dragi români să ne conducă?!…. Să ştiţi că toţi aceştia au nume… Şi prenume. Sigur nu au renume. Ei cui dau socoteală pentru dezastrul şi starea jalnică şi deplorabilă a ţării, dacă nu vouă?!… Ar cam fi timpul să iasă la raport aceşti “reprezentanţi” în faţa voastră şi să-i judecaţi după fapte, multe dintre ele posibil ca fiind fapte penale.

Însă mâna lungă a Bruxelului menţine la putere această clasă politică care fabrică o democraţie schizofrenică. Oare până când?

Romică-Adrian VLAD