Share
13 Aug 2014 - 09:31

Care sunt problemele la ordinea zilei care îi preocupă pe editorialiştii din presa scrisă? Vă propunem o scurtă trecere în revistă a comentariilor din ediţiile de astăzi... 

OCTAVIAN ANDRONIC: Punctul pe Y. Guvernatorul României (AMOS News) 
"În preaplinul său de slugărnicie şi oportunism, Gabriel Oprea n-a pierdut ocazia de a-l omagia pe noul însărcinat cu afaceri al Statelor Unite, Dean Thompson, oferindu-i o plachetă de onoare a MAI? De ce? Omul nici n-a apucat să despacheteze şi s-a şi trezit cu o medalie... La dineul oferit de fostul însărcinat cu afaceri, Douane Butcher, cu prilejul zilei naţionale a Statelor Unite, printre mărimile din Justiţie invitate s-a numărat şi o anonimă: judecătoarea Camelia Bogdan, proaspăt promovată la Curtea Supremă."
 
RAMONA URSU: Eşti de dreapta? OK! Hai să votăm degeaba! (Adevărul) 
"Mă tot întreb, de ceva vreme, ce blestem o fi pe mine sau pe tine, nişte visători pierduţi pe plaiurile ţărişoarei, să vrem să votăm cu dreapta. Să ne tot zbatem în principii, că dreapta-i viitorul, că dreapta-i, dom’le, Vestul, că dreapta-i aşa, că dreapta-i pe dincolo, că dreapta, pe bune!, nu-i stânga!"
 
DAN ANDRONIC: Poate fi Klaus Iohannis urmașul lui Traian Băsescu? (Evenimentul Zilei)
"„A fost premierul Grivco, tot pe gândirea lui Voiculescu. Dacă a fost atât de naiv și nu a știut unde îl duce Crin Antonescu (la Grivco - n.r.), mă întreb cum vrea să fie președintele României”. Așa a spus Traian Băsescu atunci când l-am întrebat, în direct la B1TV, despre șansele lui Klaus Iohannis în fața lui Victor Ponta. Șanse pe care Traian Băsescu le-a definit ca fiind foarte mari, înclusiv el spunând că l-ar vota “ca pe Răul cel mai mic”."   

LELIA MUNTEANU: Cu sau fără Hamas? (Gândul)
"O reîntoarcere a armatei israeliene în Gaza, pentru a termina ceea ce a început (vorba lui Arens) pare de neevitat. Întrebarea: cu preţul câtor altor vieţi de oameni nevinovaţi?"

ADRIAN NASTASE: Cum se conduce o ţară (Jurnalul Naţional)
"Cum se conduce o ţară? Philip Freeman a publicat, recent, o selecţie - cu acest titlu - din lucrările lui Marcus Tullius Cicero, pentru a servi drept... ."

EDUARD IVAŞCU: MISA, Ebola şi Voiculescu (Puterea)
"Ebola şi Voiculescu sunt subiectele care au ţinut ţara cu sufletul la gură în ultimele zile. Între timp, ne-am mai liniştit: Ebola nu s-a confirmat. Era malarie! Voiculescu, în schimb, era chiar el însuşi. Cel supranumit „Varanul” este acum după gratii, teoretic pentru 10 ani, în timp ce 60 de milioane de euro din averea sa cunoscută se pregătesc să treacă în buzunarul statului, prin confiscare."

DAN CRISTIAN TURTURICĂ: Băgați bărboșii în politică! (România Liberă)
"Nici o diferență între ”oamenii de bine” care îi aplaudau pe mineri, în iunie 1990, în timp ce cărau bâte pe spatele bărboșilor ce se încumetau să traverseze Piața Universității și fanii lui Badea și Gâdea care au lovit două jurnaliste la protestul pro-Voiculescu, organizat duminică de Antena 3. Aceiași ochi injectați cu ură, aceeași sete de a distruge tot ce nu înțeleg."

SORIN PÂSLARU: Ce folos că avem un raport de ţintire a inflaţiei dacă nu avem un raport de ţintire a autostrăzilor? (Ziarul Financiar)
"Compania Naţională de Drumuri a cheltuit pe lucrări de infrastructură doar 292 mil. euro în primul semestru din 2014, deşi avea la..."

Format: 

Topic: