13 august 2022

Papa a participat la un ritual păgân „de purificare”

Distribuie pe rețelele tale sociale:

 

Pontiful roman și cardinalii care îl însoțeau, în timpul unei vizite în Canada, au participat la un ritual de fumigație cu tutun și pene de pasăre.

La 27 iulie 2022, Papa Francisc și episcopii săi CCR însoțitori din Canada au participat la un „rit de purificare” păgân. Videoclipul de la ceremonie a fost postat pe canalul de YouTube „sras”.

În cadrul ceremoniei de întâmpinare, un reprezentant nativ a efectuat o ceremonie de „curățare cvadruplă”, despre care a spus că ar trebui să ducă la o „curățare totală”.

Șamanul a aprins iarba într-un castron mic pentru a „aduce respect pământului, vântului, apei și focului”. Apoi, a folosit o pană pentru a umple camera cu fum, arătând că focul sacru unește toate lucrurile. La amestecul pe care l-a folosit a adăugat „puțin tutun pentru a vizualiza focul sacru”.

Șamanul le-a cerut celor patru elemente „să deschidă ușa lumii ancestrale pentru a avea acces la cercul sacru al spiritelor” și a cântat cu patru fluiere folosind un os de curcan sălbatic pe care îl folosește de douăzeci de ani.

În același timp, șamanul i-a înmânat Papei Francisc câteva obiecte pe care trebuia să le țină în mâini pe parcursul întregului ritual.

Alături de pontiful roman, la „ritul purificării” au participat Cardinalul Collins (Toronto), Cardinalul Lacroix (Quebec), Cardinalul Cerny (Vatican), Cardinalul Ouellet (Vatican) și Cardinalul Pietro Parolin (Vatican).

Toată lumea, în timpul aruncării fumului în cele patru colțuri ale lumii de către șaman, ținea mâna dreaptă în regiunea inimii (cu excepția papei, care și-a pus mâna stângă pe inimă, în timp ce ținea obiectele pe care șamanul I le-a dat la mâna lui dreaptă) pentru a sublinia importanţa faptului a ceea ce se întâmpla.

Judecați singuri.

A consemnat Ciprian Pop