Publicat: 10 August, 2015 - 20:54
Share

Papa Francisc a instituit “Ziua mondială de rugăciune pentru ocrotirea Creației”, ce va fi sărbătorită de Biserca Catolică în fiecare an, la 1 septembrie. Este un mod de a atrage atenția asupra problemelor de mediu, a anunțat luni Vaticanul.

"În calitate de creștini, dorim să ne aducem contribuția la soluționarea crizei ecologice cu care se confruntă în prezent omenirea', a afirmat suveranul pontif, într-o scrisoare adresată președintelui Consiliului Pontifical pentru Justiție și Pace, cardinalul Peter Kodwo Appiah Turkson, și președintelui Consiliului Pontifical pentru Promovarea Unității Creștinilor, cardinalul Kurt Koch.

În această scrisoare, Papa susține că inițiativa este un răspuns al preocupării sale pentru viitorul Creației și a subliniat că celebrarea acestei zile în același timp cu Biserica Ortodoxă constituie o mărturie privind "comuniunea din ce în ce mai mare cu frații ortodocși".

Papa Francisc a mai adăugat că în această zi credincioșii au ocazia de a-i mulțumi lui Dumnezeu pentru minunata creație și de a invoca milostivirea lui pentru păcatele comise împotriva lumii în care trăim.