1 iulie 2022

Papa Francisc l-a numit pe Mons. Petru Sescu Episcop auxiliar al Diecezei Romano-Catolice de Iaşi

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Sfântul Părinte Papa Francisc l-a numit astăzi, 30 septembrie 2021, pe Mons. Petru Sescu Episcop auxiliar al Diecezei Romano-Catolice de Iaşi. Mons. Petru Sescu va fi al doilea Episcop Auxiliar care slujeşte în Dieceza de Iaşi. Data şi locul consacrării sale episcopale vor fi stabilite ulterior.

Această numire vine după ce, pe 21 noiembrie 2019, Papa Francisc l-a numit Arhiepiscop de Bucureşti pe Preasfinţitul Aurel Percă, la acea vreme Episcop auxiliar de Iaşi, înscăunarea la Bucureşti având loc pe 11 ianuarie 2020.

Monseniorul Petru Sescu s-a născut la 3 aprilie 1965 în localitatea Săbăoani, judeţul Neamţ, Dieceza de Iaşi, şi a fost hirotonit preot la Roma de către Sfântul Părinte Papa Ioan Paul al II-lea, la 26 mai 1991.

În cei 30 de ani de preoţie a îndeplinit mai multe sarcini pastorale şi responsabilităţi: vicar la Parohia „Sfântul Nicolae” din Bacău, profesor la Seminarul Liceal „Sfântul Iosif ” din Bacău, econom diecezan la Episcopia Romano-catolică de Iaşi, paroh la Parohia „Sfânta Tereza a Pruncului Isus” din Iaşi, paroh al Parohiei „Sfinţii Petru şi Paul” din Bacău şi Decan al zonei pastorale Bacău Centru.

Dieceza Romano-Catolică de Iaşi se întinde pe o suprafaţă de 46.378 km2, pe cuprinsul a opt judeţe (Botoşani, Suceava, Iaşi, Neamţ, Vaslui, Bacău, Galaţi, Vrancea), cu o populaţie de 4.459.762 de locuitori. În structura ei administrativă internă este alcătuită din unsprezece decanate incluzând 160 de parohii deservite de aproape 500 de preoţi diecezani şi călugări. Numărul credincioşilor romano-catolici din această Dieceză este de peste 215.000 de persoane, conform Anuarului Pontifical.

Pr. Francisc Ungureanu
Secretar General