Publicat: 31 Mai, 2019 - 09:00
Share
Suveranul Pontif a fost întâmpinat, pe Aeroportul Internaţional "Henri Coandă", de preşedintele Klaus Iohannis

Update: "În urmă cu mai puţin de o săptămână acest destin european a fost confirmat cu forţă de românii din ţară şi străinătate. Diplomaţia pontificală continuă să reprezinte un factor pacificator. (...) Vizita Sanctităţii Voastre vine la un an de la Centenarul Marii Unirii. Astăzi, românii îl slăvesc pe cel de sus fără nicio teamă şi piedică, în limba română şi a minorităţilor naţionale.Vizita Sanctităţii Voastre are şi o semnificaţie majoră pentru relaţiile României cu Sfântul Scaun anticipând aniversarea în 2020 a 100 de ani de relaţii diplomatice bilaterale. În ziua aniversării a 25 de ani de la reluarea relaţiilor diplomatice bilaterale, ne-am întâlnit Sfinte Părinte şi am avut onoarea de a vă adresa invitaţia de a vizita ţara noastră. Europa are nevoie mai muilt decât oricând de modele de convieţuire paşnică, de dialog între culturi care să ofere repere pentru consolidarea toleranţei şi a respectului reciproc", a spus Klaus Iohannis, în faţa Papei Francisc.

Update:  Papa Francisc a salutat garda de onoare: Bună ziua!

Update: Papa Francisc a ajuns la Palatul Cotroceni

La evenimentele de la Cotroceni participă şi preşedintele Camerei Deputaţilor Marcel Ciolacu şi preşedintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu.
Mii de români s-au strâns pe traseul dintre Aeroportul "Henri Coandă" Bucureşti şi Palatul Cotroceni, pentru a-l saluta pe Papa Francisc.

Oamenii au coborât din maşini pe DN1 ca să aplaude maşina în care se află Papa Francisc.
 

Update: "Este o mare plăcere să vă avem pe pământ românesc", i-a spus preşedintele Klaus Iohannis Papei Francisc.

Suveranul Pontif a sărutat crucea de la gâtul ÎPS Nifon, arhiepiscopul Târgoviştei si s-a dus apoi, în aplauzele celor prezenţi, la un copil în scaun cu rotile şi l-a salut.

Update: Suveranul Pontif a fost întâmpinat, pe Aeroportul Internaţional "Henri Coandă", de preşedintele Klaus Iohannis, împreună cu soţia sa, Carmen Iohannis.

O gardă militară a prezentat onorul.

Suveranul Pontif este însoţit de cardinalii Pietro Parolin - secretar de stat, Kurt Koch - preşedintele Consiliului Pontifical pentru Promovarea Unităţii Creştinilor, Giovanni Angelo Becciu, prefectul Congregaţiei pentru cauza Sfinţilor, Leonardo Sandri - prefectul Congregaţiei pentru Bisericile Orientale.

La ceremonie a participat şi Mitropolitul Nifon, Arhiepiscopul Târgoviştei, delegat al Patriarhului BOR, Daniel.
 

Update: Circulaţia auto în zona centrală a Capitalei va fi restricţionată, cu ocazia vizitei Papei Francisc, iar pentru a veni în sprijinul bucureştenilor aplicaţia Waze a creat evenimentul "Vizită Papa Francisc".
 

Update: Papa Francisc a ajuns în România. Avionul a aterizat pe Aeroportul Otopeni şi Papa Francisc urmează să coboare din aeronavă şi să salute mulţimea prezentă. Mai mulţi români s-au strâns pe Aeroportul Henri Coandă şi îi aşteaptă pe Suveranul Pontif. „Binecuvântat e cel ce vine în numele Domnului” este mesajul din Evanghelia dupa Matei, afişat în română şi italiană pe bannerele de pe aeroport.
 

Papa Francisc a transmis, joi, un mesaj pe Twitter, înaintea vizitei sale de trei zile în România.

"Mâine voi merge în România ca un pelerin, pentru a merge împreună cu fraţii noştri din Biserica Ortodoxă Română şi cu credincioşii catolici. Vă cer, rugaţi-vă pentru mine", a scris Papa Francisc, pe contul de Twitter.
 

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Geo: