Publicat: 1 Decembrie, 2017 - 12:53
Share

Prin faţa tribunei oficiale trec în acest moment 10 motociclete aflate în dotarea Poliției Rutiere. Motocicliștii de la „Rutieră” sunt primii care intervin pentru îndrumarea, supravegherea şi controlul respectării normelor de circulaţie rutieră în scopul protejării vieţii participanţilor la trafic.

Autospecialele aflate în dotarea Brigăzii autostrăzi și misiuni speciale sunt cele care intervin, cu prioritate pe principalele tronsoane rutiere, având o singură misiune, salvarea vieții participanților la trafic.
Pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, poliţiştii folosesc, în activitatea zilnică, autospeciale inscripţionate sau neinscripționate, dotate cu rampe de avertizare optico-acustică, precum şi cu aparatura necesară monitorizării traficului rutier.

Prin faţa tribunei oficiale defilează efective ale Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale. Atribuţiile Serviciului sunt centrate pe rezolvarea situaţiilor de criză, ce necesită intervenţia prin metode şi procedee specifice pentru capturarea sau neutralizarea infractorilor foarte periculoşi sau înarmaţi cu arme de foc, eliberarea ostaticilor, a persoanelor răpite sau sechestrate. 
Blocul de defilare este format din autospeciale de intervenţie Volkswagen Transporter şi Mercedes Sprinter dotate cu echipament de protecţie balistică şi echipamente  speciale de executare a misiunilor specifice. Luptătorii sunt echipaţi cu ţinuta specifică trupelor de intervenţie ale Poliţiei Române, iar ca armament au în dotare pistoale Glock 17 şi pistoale mitralieră Heckler & Koch  MP5. Lunetiştii sunt dotaţi cu una din cele mai precise arme cu lunetă, SSG 3000 precum şi cu binecunoscutele ţinute de camuflaj.
    
O altă structură de elită a Poliției Române este Institutul Național de Criminalistică. Prin fața dumneavostră defilează acum un autolaborator criminalistic și unitatea mobilă de intervenție în cazul dezastrelor, cu ajutorul căreia politiștii intervin pentru efectuarea cercetării la fața locului în teren greu accesibil.  

Prin fața tribunei oficiale, trece acum una dintre ambarcațiunile aflate in dotarea Serviciului Poliției Delta Dunării, structură care coordoneaza atribuţiilor ce revin Poliţiei Române, pe teritoriul Rezervaţiei Biosferei,,Delta Dunării”. Serviciul este specializat în prevenirea și combaterea braconajului și a criminalității contra mediului din această zonă.

Blocul de paradă al Poliţiei Române se încheie cu punctul de comandă mobil, o autospecială aflată în dotarea Centrului Operațional, prezentă la toate misiunile de amploare pentru coordonarea, in sistem integrat a tuturor structurilor Poliției.