Publicat: 26 Iunie, 2020 - 16:39
Share

O parcare publică supraetajată, cu teren de sport pe acoperiş, a fost inaugurată în spatele Pieţei Berceni-Olteniţei, potrivit unui comunicat al Primăriei Sectorului 4 transmis, vineri.

"Am inaugurat în Sectorul 4 singura parcare publică supraetajată, cu teren de sport pe acoperiş. Situată în spatele pieţei Berceni-Olteniţei şi în imediata apropiere a Spitalului 'Bagdasar-Arseni', la intersecţia străzilor Tulnici cu Frumuşani, noua parcare va deservi una dintre cele mai aglomerate zone din Sectorul 4. Urmare a unei investiţii în valoare de 12.127.583,14 lei, parcarea are o suprafaţă construită de 2.318 mp şi un regim de înălţime de P+terasă circulabilă. Pe cele două niveluri sunt amenajate 148 de parcaje, dispuse astfel: 85 de locuri la parter, dintre care 10 locuri de parcare sunt rezervate persoanelor cu handicap şi 2 pentru autovehiculele electrice. Acestea sunt parcaje publice, al căror tarif va fi de 1 leu pentru 2 ore de staţionare", se arată în comunicat.

La nivelul terasei, au fost amenajate alte 61 de locuri, destinate exclusiv abonaţilor. Preţul unui abonament pentru persoanele fizice este de 10 lei/lună sau 120 de lei/an, plătibil o singură dată. Pentru persoanele juridice, preţul unui abonament este de 30 de lei/lună.

"Elementul de noutate al acestei investiţii constă în amenajarea pe terasă a unui teren de sport multifuncţional, pentru baschet sau fotbal. Unic în ţară, acesta are o suprafaţă de 380 de mp, gazon sintetic şi este împrejmuit cu un gard de 5 metri înălţime, pentru siguranţă. Cât priveşte accesul în noua parcare, aceasta este prevăzută cu o rampă de urcare şi una de coborâre pentru autoturisme. Accesul pietonal se va face separat de cel auto, iar pentru circulaţia verticală a persoanelor sunt prevăzute 4 scări închise şi 2 rampe cu o lăţime de 1 metru ce deservesc nivelurile clădirii. Pentru evitarea blocajelor, parcarea are o instalaţie de management, cu rolul de a oferi informaţii despre numărul de locuri libere sau ocupate", menţionează Primăria Sectorului 4.

De asemenea, pentru siguranţa utilizatorilor, parcarea din zona Tulnici este dotată cu instalaţii de televiziune cu circuit închis (sistem de înregistrare şi redare a imaginilor), instalaţii de detecţie, semnalizare şi avertizare incendiu, plus mijloace de primă intervenţie (stingătoare, hidranţi interiori şi exteriori).

Mai mult, parcarea are un sistem de colectare şi canalizare a apelor pluviale sau rezultate din degivrare.

Nici zona din imediata apropiere a parcării nu a fost neglijată. Lângă aceasta au fost amenajate spaţii verzi, locuri de joacă, spaţii delimitate pentru animalele de companie şi zone de relaxare cu bănci, mese de şah, ping pong, etc.

"Această parcare se găseşte într-o zonă care, până mai ieri, arăta foarte rău, pentru că era un teren viran, cu depozite de gunoi. Astăzi, avem o parcare de 148 de locuri, cu teren de sport, parc, loc de joacă, verdeaţă, facilităţi necesare, de altfel, pentru o viaţă normală. Vorbim despre un obiectiv complex, multifuncţional, care deserveşte mai multe categorii de oameni şi răspunde mai multor tipuri de nevoi ale acestora. Mai mult, în perioada următoare, acest proiect va fi replicat în toate cvartalele de blocuri din Sectorul 4. Am identificat spaţii şi soluţii pentru implementarea acestui proiect peste tot, pentru că nevoia de locuri de parcare este foarte mare.", a declarat Daniel Băluţă, edilul Sectorului 4, în prezenţa primarului general, Gabriela Firea.

Firea a spus că este nevoie de parcări în Capitală.

"Este în continuare nevoie de parcări în Bucureşti, le construiesc şi Primăria Capitalei, şi primăriile de sector. Toate obiectivele de infrastructură mare ajută la calitatea vieţii, la fluidizarea traficului şi la o luptă reală cu poluarea", a declarat Gabriela Firea. 

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: