8 decembrie 2021

Parcarea de la intersecţia Pantelimon-Vergului, realizată în proporţie de 99%

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Primarul General al Capitalei, Nicuşor Dan, a verificat joi, 29 iulie, stadiul lucrărilor la parcarea de la intersecţia Pantelimon-Vergului (Cora Pantelimon) şi a anunţat că acest obiectiv de investiţii va deveni funcţional în această toamnă:

Primarul General, Nicuşor Dan: „La momentul preluării mandatului, această construcţie era realizată în proporţie de 55%, iar acum am ajuns la 99%. Doresc să mulţumesc constructorului pentru că a continuat să lucreze în ritmul la care s-a angajat, chiar dacă Primăria Capitalei a întârziat plăţile. În prezent, singurul lucru care mai trebuie realizat la acest park&ride este un post de transformare.

Foarte probabil, această parcare supraterană, care are o capacitate de 500 de locuri, va fi funcţională înainte de 1 noiembrie. Acest proiect include un Park&Ride şi un terminal destinat transportului public în comun – autobuze, tramvaie, staţii/peroane pentru microbuze, zona de food şi un culoar până la viitoarea staţie de metrou.

Conceptul de Park&Ride dă posibilitatea şoferilor care intră în Bucureşti să parcheze autoturismele personale şi să îşi continue călătoria spre centrul oraşului utilizând mijloacele de transport în comun, evitând astfel aglomeraţia şi problema locurilor de parcare”.

Nicuşor Dan a mai explicat că proiectul „Reabilitare sistem rutier cu linii de tramvai pe şos. Pantelimon şi şos. Iancului” a fost început de Primăria Capitalei în anul 2011, iar termenul de finalizare era estimat pentru anul 2020.

După plata restanţelor şi finalizarea lucrărilor, parcarea şi nodul intermodal vor fi funcţionale anul acesta.