Publicat: 1 Noiembrie, 2015 - 18:35
Share

Biroul de informare publică și relații cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

În continuarea cercetărilor în cauza privind incendiul produs în Clubul 'Colectiv' din București, soldat cu decesul mai multor persoane și vătămarea corporală a altora, au fost desfășurate activități complexe pentru lămurirea împrejurărilor în care a avut loc evenimentul din data de 30.10.2015.

Astfel, activitățile de identificare a persoanelor decedate și transportate la Institutul Național de Medicină Legală 'Mina Minovici' au fost finalizate, toate cele 26 de persoane fiind identificate; au fost efectuate, de asemenea, autopsiile medico-legale dispuse de procuror.

Cu privire la persoanele internate în cele 12 unități sanitare, s-a stabilit cu certitudine identitatea a 38 de persoane, fiind continuate activitățile specifice pentru stabilirea identității unui număr de 29 persoane.

S-a continuat cercetarea la fața locului de către o  echipă  constituită din procurori ai Secției de urmărire penală și criminalistică, ofițeri de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București — Serviciul Omoruri, Inspectoratul General al Poliției Române — Direcția de Investigații Criminale, experți criminaliști ai Institutului Național de Criminalistică — I.G.P.R., precum și ai Serviciului Criminalistic din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București.

La această activitate au participat, totodată, și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, ai Inspectoratul Teritorial de Muncă București, ENEL România și specialiști pirotehniști, cu precizarea că această activitate va continua și în zilele următoare.

În cadrul activităților desfășurate au fost ridicate noi mijloace materiale de probă ce urmează să fie folosite pentru lămurirea împrejurărilor în care a avut loc evenimentul din data de 30.10.2015.

De asemenea, în baza delegării, polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București ridică de la sediile mai multor instituții publice și private documentele apreciate ca fiind utile soluționării cauzei.

La sediul Poliției Capitalei, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, polițiștii Serviciului Omoruri din Poliția Capitalei și ai Direcției Investigații Criminale din cadrul I.G.P.R. continuă audierile de martori.

În continuare se verifică starea de sănătate a persoanelor internate în unitățile spitalicești, pentru a se stabili care dintre acestea pot fi audiate.

În cursul zilei de mâine vom informa opinia publică cu privire la activitățile desfășurate.

Facem precizarea că începerea urmăririi penale și punerea în mișcare a acțiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activități care nu pot, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Dorim să adresăm mulțumiri reprezentanților mass-media care s-au dovedit adevărați parteneri în informarea promptă a publicului și pentru ajutorul acordat în stabilirea unor date utile anchetei.

Comunicat de presă - PÎCCJ