Publicat: 31 Mai, 2012 - 21:15

Serge Ioan Celibidache a fost ieri, 30 Mai, invitatul de onoare al primarului Cristian Poteraş în vizită în parcul din Drumul Taberei, ce va purta numele de Sergiu Celibidache. Aflat chiar în Piaţa Sergiu Celibidache, parcul Sergiu Celibidache va fi transformat, de către primăria de sector, în cel mai mare parc din Sectorul 6, lucrările pentru reamenajare fiind acoperite din fonduri europene.

Primarul Cristian Poteras i-a prezentat fiului maestrului Sergiu Celibidache planurile de reabilitare ale parcului, un proiect unic in Europa la momentul respectiv, care constau in refacerea completa a structurii parcului, pastrand insa toate spatiile verzi, prin construirea unui amfiteatru cu o capacitate de 500 de locuri, unde vor putea fi proiectate filme sau organizate concerte. Va exista si o sera de plante si flori, ce va putea fi vizitata de catre public pe timpului anotimpului rece, iar la intrarea in parc va fi construita o statuie a lui Sergiu Celibidache, ce urmeaza a fi amplasata in locul ceasului din Piata Sergiu Celibidache.

Si pentru ca se doreste o noua identitate a acestei zone de catre primarul Poteras, statia de metrou din Drumul Taberei va purta numele Sergiu Celibidache.