Publicat: 29 Mai, 2015 - 16:33
Share

Parcul Drumul Taberei va fi deschis publicului vineri, la ora 17,00, a anunțat Sorin Dina, managerul proiectului de modernizare a acestui spațiu public din sectorul 6 al Capitalei, în cadrul unei conferinţe de presă.

"Până la 1 iunie am reușit să deschidem parcul, mai puțin zona serelor ale căror lucrări se vor finaliza până la sfârșitul anului. Serele mai trebuie amenajate cu diverse dotări, sistem de climatizare, sistem de irigații, iluminat și reprezintă 4% din întreaga suprafață a parcului. Întârzierea a fost provocată de discrepanțe dintre proiectul tehnic și realitatea din teren.

Un exemplu — deficiențele apărute la amplasamentul serelor, care inițial au fost prevăzute pe latura parcului cu strada Brașov și a trebuit schimbat cu latura spre Romancierilor pentru că în subteran erau cămine de vizitare a unor rețele edilitare. S-au refăcut studiile și s-a ales alt teren cu caracteristici bune", a explicat Dina.

Reprezentantul Primăriei sectorului 6 a subliniat că Parcul Drumul Taberei va avea o nouă imagine, modernă și cu dotări la standarde europene.

Parcul este prevăzut cu 7 km de sisteme moderne de irigații cu senzori, care se închid și se deschid în funcție de umiditatea terenului și condițiile mediului, 13 camere video ce înregistrează semnalele vertical și orizontal și pe timpul nopții, o pasarelă suspendată care oferă o panoramă asupra întregului parc.

"Au fost realizate trei locuri de joacă pentru copii de diverse vârste, de la 3 la 12 ani, o pistă circulară de role și biciclete de 1,6 km, două pavilioane de recreere destinate în special adulților. Fântâna din mijlocul lacului a fost refăcută, are sistem de iluminat ambiental, pompe noi, au fost refăcute cișmelele pe care le-am conectat la rețeaua de apă potabilă a orașului", a adăugat Sorin Dina.