26 mai 2022

Parfumuri susceptibile a fi contrafăcute, confiscate de poliţiştii de frontieră gălăţeni

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Folteşti, pe timpul unei misiuni specifice în zona de responsabilitate, au descoperit şi ridicat în vederea confiscării zeci de flacoane cu parfumuri de diferite mărci, susceptibile a fi contrafăcute, pe care un tânăr din Galaţi intenţiona să le comercializeze.

În data de 20.01.2022, în jurul orei 01.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Folteşti – I.T.P.F. Iaşi, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au oprit pentru control, în localitatea de frontieră Frumuşiţa, un autoturism înmatriculat în România, condus de un cetăţean român, în vârstă de 25 de ani, domicilat pe raza judeţului Galaţi.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport, ocazie cu care, lucrătorii noştri au descoperit 59 de flacoane cu parfum de diferite mărci, având inscripţionate numele unor firme consacrate în producerea de parfumuri, pentru care nu existau documente de provenienţă.

Pe timpul cercetărilor efectuate, bărbatul a declarat că a achiziţionat bunurile de la un prieten, cu scopul de a le comercializa. Conform prevederilor legale, a fost luată măsura reţinerii bunurilor descoperite, în vederea expertizării acestora pentru a se stabili autenticitatea lor.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare.

Purtător de cuvânt al S.T.P.F. Galaţi: Inspector principal de poliţie CORCODEL REMAN SUZANA

Purtător de cuvânt al I.T.P.F. Iaşi: Comisar de poliţie LAZĂR DENIS MIHAELA