28 septembrie 2021

Parisul, Macron și industria vaccinurilor

Macron Presedinte Franta
Distribuie pe rețelele tale sociale:
Presa din hexagon, sindicaliștii și organizațiile non guvernamentale locale explică și cunosc foarte bine cine este Macron, cine sunt șefii săi și căror interese servește. Pe scurt, Macron nu este altceva decât un pion al băncii Rothschild și, sub îndrumarea sa,  s-a încheiat un  contract major, care spune deja foarte mult: achiziția de către Nestlé a diviziei de nutriție infantilă a lui Pfizer.
Operațiunea s-a ridicat la 12.000 de milioane de euro și Macron, spun jurnaliștii de investigații parizieni, are partea sa din bani. În plus, a fost începutul unei strânse prietenii între Pfizer și un politician care a ajuns să-i favorizeze.
Operațiunea a fost auditată de KPMG, o companie multinațională anglo-olandeză de contabilitate și consultanță financiară. Are peste 200.000 de angajați, generează venituri de 29 miliarde de dolari și operează în 150 de țări, dintre care unele sunt paradisuri fiscale.
Prin urmare, Macron cunoștea bine KPMG. În perioada în care ambii au acționat ca intermediari între multinaționale, adică între 2008 și 2014, Pfizer a păstrat mai mult de 74.000 de milioane de dolari ascunși în Panama. Banii negri și evaziunea fiscală sunt lumea în care Macron se mișcă ca un pește în apă.
Guvernul francez a apelat la trei mari monopoluri internaționale pentru a pregăti campania de vaccinare: KPMG, McKinsey și Price, adică companii care au puțin de-a face cu sănătatea, deoarece specialitatea lor este auditul, contabilitatea și sfatul fiscal.
Macron nu și-a rupt niciodată legăturile cu Pfizer, iar pandemia le-a făcut mult mai strânse, în special cu Frédéric Thomas, șeful afacerii „Sănătate și Științe ale vieții” de la KMPG Franța.
Thomas a fost angajat și de Pfizer timp de 7 ani. În total, a petrecut 18 ani în calitate de consultant strategic în companii de sănătate. A consiliat IK Investment Partners în achiziționarea de la Carlyle a unei părți majoritare a producătorului francez de proteze ortopedice Marle, o companie cu o cifră de afaceri de 150 de milioane de euro.
Achiziția a fost efectuată la sfârșitul anului 2019 de fondul de investiții Dentressangle, care a prosperat după vânzarea Dentressangle Transport, cumpărată cu patru ani mai devreme de gigantul american de transport XPO Logistics. Dentressangle Transport a fost una dintre cele mai mari companii de transport și logistică din Franța.
A fost un boom de 1.450 de milioane de euro. În ianuarie anul curent, la patru ani de la cumpărarea Dentressangle, grupul american XPO Logistics a revândut compania.
Capitalul holdingului francez a fost înmulțit cu 10, iar operațiunea a fost susținută de Macron, pe atunci ministru al economiei, care cu 6 luni mai devreme a dat undă verde achiziționării unei părți a Alstom de către General Electric. Valoarea tranzacției: 12.000 milioane de euro!
Desigur, Alstom este un bun client al KPMG.
În 2016, la câteva luni după vânzarea Dentressangle Transport, holdingul Dentressangle a achiziționat majoritatea capitalului IFOP, un institut de anchetă. Alegerile prezidențiale erau încă la un an distanță.
În același an, Thomas a supravegheat a patra ediție a KPMG Productive Pharmaceutical and Biotechnology Investment Observatory pentru Polepharma și Leem, care reunește producătorii de produse farmaceutice. Companiile au început să pregătească campania electorală a lui Macron. Totul se găsește că „sursă deschisă” într-un document al Ministerului, întocmit în 2016, intitulat „Noua Franță industrială”.
În ultimii șase ani, Dentressangle Investissement’s a crescut cu pași mari. În 2018, holdingul a făcut prima investiție și a achiziționat o participație majoritară la Acteon, un grup lider în furnizarea de aparate pentru realizarea ecografiilor, chirurgie dentară și echipamente farmaceutice. De anul trecut, guvernul lui Macron a acoperit cheltuielile dentare, oftalmologice și auditive ale francezilor, prin contract cu aceasta firmă.
Un alt personaj al KPMG care are legături strânse cu Pfizer este John A. Morris. El are un doctorat în chimie, are calitatea juridică de a fi un partener senior la KPMG și este, de asemenea, și acționar la multinaționala elvețiană Novartis. Nu se putea ca Novartis să nu se lanseze și ea în angrenajul pentru fabricarea propriului vaccin împotriva coronavirusului și să lase ocazia să treacă, până în ianuarie anul curent, când  a semnat un acord cu Pfizer pentru ambalarea specială a dozelor de vaccin.
Sănătatea nu este, așadar, doar în mâinile OMS, ci și ale unei mici clici de mari capitaliști. De exemplu, Morris a condus echipele KPMG când acestea au realizat auditul la Nestlé, Roche, Pfizer, Alliance Boots, AstraZeneca, Eli Lilly și Merck. Aproape că nu lipsește un monopol internațional asupra sănătății. Ceilalți, „experții”, jurnaliștii și consultanții nu sunt altceva decât alte rotite ale aceluiași angrenaj.
În martie 2020, mai exact pe data de 13, ând „pandemia ” era pe punctul de a fi declarată oficial în Franța, a apărut un articol în ziarul economic Les Echos în care Jay Nirsimloo, președintele KPMG France, a spus despre imediata pandemie:
„Toți managerii știu că va exista înainte și după, iar companiile care nu și-au finalizat migrarea tehnologiei sunt în dezavantaj. KPMG International, prezent în 150 de țări, ne permite să anticipăm și să acționăm. KPMG France a creat o unitate de urmărire și acțiune funcțională 24 de ore. Este un adevărat turn de control, deoarece în acest context este important să informăm și să găsim soluții. Cei 10.000 de angajați din cele 220 de birouri sunt conectați și pot lucra simultan în toată Franța ”.
Șeful KPMG France mai spunea în contextul unui interviu televizat și xa. „Investițiile noastre dau roade”, se felicita, așadar când fusese încă declarată urgența de sănătate la Paris.
foto: france24.com
Ciprian Pop