Publicat: 7 Aprilie, 2016 - 12:27

Propunerea legislativă privind completarea art. 1 din Legea nr. 8/2006, astfel încât și jurnaliștii să beneficieze, în anumite condiții, de o indemnizație de 50% din pensia care li se cuvine, a fost aprobată azi, 6 aprilie 2016, de plenul Camerei Deputaților, care a avut un rol decizional în acest caz.

Inițiativa Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, susținută de Senat și Camera Deputaților, acordă jurnaliștilor drepturile cuvenite, alături de scriitori, muzicieni, cineaști, arhitecți sau artiști plastici. Se repară, astfel, o nedreptate, prin completarea unei legi din care a fost omisă creația jurnalistică.

Mai mult, prin introducerea unor amendamente, cuantumul indemnizației se modifică ori de câte ori se modifică pensia titularului ca urmare a indexării. Dispozițiile legii vor fi aplicate și pensionarilor jurnaliști din domeniul Apărării naționale, ordinii publice și securității naționale.

Proiectul merge la Cotroceni, pentru a fi promulgat de Președintele Klaus Iohannis.

Legea urmează să intre în vigoare după publicarea în Monitorul Oficial.

După această dată, Ministerul Muncii, Familiei și Protecției Sociale are la dispoziție 30 de zile pentru a elabora și supune Guvernului spre aprobare modificarea și completarea Hotărârii nr.1650/2006 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 8/2006.

DORU DINU GLĂVAN

Președinte UZPR

BENONE NEAGOE

Secretar General UZPR