26 mai 2022

Parlamentul dezbate bugetul de stat și al asigurărilor sociale pe anul în curs

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Parlamentul a început dezbaterea proiectelor legii bugetului de stat şi legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2021. Guvernul a transmis marţi Legislativului cele două proiecte de lege. Până joi dimineață, la ora 10.00, deputaţii şi senatorii au putut depune amendamente la cele două proiecte. Lucrările din comisiile reunite de Buget-finanțe au loc în condiții speciale, pentru prevenirea infectărilor cu noul coronavirus.

Bugetul Ministerului Energiei a primit aviz favorabil în comisiile reunite de specialitate, cu 32 voturi „pentru” şi 18 „împotrivă”.

Ministerul Energiei are un buget total propus pentru acest an de 1,135 miliarde de lei.

Bugetul Consiliului Naţional al Audiovizualului a primit aviz favorabil în comisiile parlamentare reunite de Cultură, cu 13 voturi „pentru” şi 7 „împotrivă”.

Bugetul Serviciului Român de Informaţii a fost avizat în unanimitate de comisia comună permanentă a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru Exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii SRI, a anunţat, la finalul şedinţei, preşedintele comisiei, Ioan Chirteş.

„Este un buget mai mic decât anul anterior – 0,24% din PIB, anul trecut a fost 0,26% din PIB. Dar, având în vedere contextul economic, cu siguranţă, am fost asiguraţi de către cei din SRI că acest buget poate să fie suplinit prin eventuale rectificări bugetare, dacă intervin anumite probleme. Deci, astăzi, mergem pe acest buget”, a explicat Ioan Chirteş.