Publicat: 16 Martie, 2012 - 11:04
Share

Parlamentul European a aprobat înfiinţarea unei comisii speciale însărcinate cu investigarea timp de un an a activităţilor mafiote şi ale altor organizaţii criminal  în Uniunea Europeană.

Parlamentul European, reunit în sesiune plenară la Strasbourg, a aprobat miercuri crearea unei comisii speciale însărcinate cu investigarea timp de un an a activităţilor reţelelor mafiote şi ale altor organizaţii criminale în Uniunea Europeană.

“Crearea unei comisii antimafia în Parlamentul European reprezintă un real punct de cotitură în istoria politicilor UE. In sfarsit, se transmite un mesaj clar organizaţiilor şi reţelelor criminale: instituţiile nu vor da înapoi în fata crimei organziate” , a spus eurodeputata Sonia Alfano, raportoarea PE În acest dosar.

Comisia specială antimafia a PE îşi va începe activitatea până cel târziu la sfârşitul lunii aprilie şi se va ocupa de anchetarea modului în care operează organizaţiile criminale din UE.

În timpul mandatul  pus la dispoziţie, comisia va trebui să evalueze impactul crimei organizate asupra economiei şi societăţii şi să recomande măsuri legislative şi de alt tip pentru a permite UE să răspundă acestor ameninţări la nivel internaţional, european şi naţional.