Publicat: 4 Iulie, 2019 - 15:28
Share

Plenul Camerei Deputaților a adoptat cu 279 de voturi "pentru", unul "împotrivă" și o abținere proiectul de lege pentru realizarea "Capabilității de apărare aeriană cu baza la sol" aferentă programului de înzestrare denumit "Sistem de rachete sol-aer cu bătaie mare (HSAM)".

Anterior proiectul fusese aprobat de Senat.

Comisia de apărare a Camerei Deputaților a dat, marți, în unanimitate, raport favorabil proiectului de lege al Guvernului pentru înzestrarea Armatei prin care vor fi achiziționate rachetele sol-aer Patriot, a anunțat ministrul Apărării, Mihai Fifor.

Proiectul a avut un amendament pur tehnic, a susținut Fifor.

"Am obținut un vot în unanimitate pentru acest program, program aprobat deja în Senat în ședința de plen. Este dovada că atunci când discutăm de programele majore de înzestrare nu există probleme care țin de politică, ci există o singură politică și aceasta este politica națională în domeniul apărării, un program pe care noi ni l-am asumat și prin programul de guvernare și anume acela de a rămâne un partener strategic credibil și foarte serios în regiunea Mării Negre și în zona NATO, dar mai ales în Parteneriatul strategic pe care îl avem cu SUA", a spus Mihai Fifor.

Potrivit ministrului Apărării, odată cu această etapă se închide partea legislativă a acestui proiect, urmând ca partea română să semneze contractul cu Guvernul Statelor Unite cel mai probabil până la data de 1 decembrie.

Camera Deputaților este for decizional pentru acest proiect de lege, care a fost adoptat luni de Senat.

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: