Publicat: 16 Iunie, 2014 - 20:35
Share

Plenul reunit al Parlamentului a validat, luni, candidații pentru Consiliul de Administrație al Băncii Naționale a României (BNR).

Mugur Isărescu a fost validat în funcția de guvernator, Florin Georgescu — prim-viceguvernator, Bogdan Olteanu și Liviu Voinea — viceguvernatori. Membri în Consiliul de Administrație au fost validați Gheorghe Gherghina, Virgil Stoenescu, Daniel Dăianu, Agnes Nagy și Dinu Marin.

Consiliul de Administrație al BNR este alcătuit din nouă membri numiți de Parlament, pe o perioadă de 5 ani. Președintele Consiliului de Administrație este guvernatorul Băncii Naționale a României.

Mugur Isărescu a primit luni aviz favorabil pentru un nou mandat de guvernator al Băncii Naționale a României din partea comisiilor de specialitate reunite din Camera Deputaților și Senat iar Florin Georgescu a primit avizul pentru postul de prim-viceguvernator.
 
De asemenea, au primit aviz favorabil Bogdan Olteanu și Liviu Voinea pentru posturile de viceguvernatori, în timp ce candidatura lui Cristian Popa a fost respinsă. 

Gheorghe Gherghina, Virgil Stoenescu, Daniel Dăianu, Agnes Nagy și Dinu Marin au primit aviz favorabil pentru posturile de membri în Consiliul de Administrație al Băncii Centrale.