1 iulie 2022

Parohia Iancu Vechi-Mătăsari a ajutat cu peste 170.000 lei familii aflate în dificultate

Distribuie pe rețelele tale sociale:

În luna decembrie 2021, la parohia Iancu Vechi-Mătăsari din protoieria sectorului 2 din Capitală au avut loc mai multe acţiuni social-filantropice în cadrul cărora familii de vârstnici şi persoane singure cu venituri modeste, familii cu mulţi copii, precum şi persoane cu dizabilităţi au primit alimente pentru masa de Crăciun, precum şi îmbrăcăminte şi încălţăminte.

AJUTOR ALIMENTAR PENTRU FAMILII AFLATE IN DIFICULTATE

Pentru comunitatea de credincioşi ai parohiei Iancu Vechi-Mătăsari, postul Naşterii Domnului este un prilej de a-şi arăta dragostea creştină şi de a fi mai aproape de persoanele aflate în nevoi şi suferinţe.
De asemenea, au primit daruri şi persoanele refugiate, în majoritate copii, din Siria şi alte ţări din Orientul Mijlociu aflate într-un centru special din apropierea parohiei.

În săptămâna sărbătorii Naşterii Domnului peste 120 de familii aflate în dificultate au primit carne, brânza, ouă, zahar, ulei, orez, făina, cozonaci, dulciuri si fructe pentru masa de Crăciun.

În ajunul Naşterii Domnului, 30 de persoane cu dizabilităţi şi cele vârstnice şi singure au primit mâncare gătită tradiţională de Crăciun, care a fost distribuită de către slujitorii bisericii şi voluntari.

DARURI PENTRU COPII

Anul acesta, la sărbătoarea Naşterii Domnului, cu sprijinul Fundaţiei NORDIS, 35 de copii au primit încălţăminte şi îmbrăcăminte nouă, jucării, dulciuri şi fructe.
În acest sens, slujitorii şi voluntarii bisericii, au întrebat cei 35 de copii „ce doresc sa primească de Crăciun?”. Apoi, darurile dorite de copii au fost cumpărate şi oferite personalizat fiecăruia dintre ei.

În perioada de la sărbătoarea Sfântului Ierarh Nicolae şi până la sărbătoarea Naşterii Domnului, parohia Iancu Vechi-Mătăsari a derulat programul „Oferă o jucărie, fă o bucurie!”, în cadrul căruia zeci de copii primesc jucării, dulciuri, fructe şi rechizite aduse în dar de membrii comunităţii parohiale. Fiecare copil care participă la program cu o jucărie primeşte în dar o altă jucărie.

PROGRAM SOCIAL PERMANENT

Parohia Iancu Vechi-Mătăsari se află într-o legătură permanentă şi colaborează cu administratorii blocurilor din parohie în identificarea cazurilor sociale noi şi în actualizarea periodică a evidenţei familiilor aflate în dificultate.

Încălţămintea şi îmbrăcămintea sunt aduse de membri ai comunităţii parohiale, societăţi comerciale si fundaţii din Bucureşti pe tot parcursul anului. Hainele sunt sortate şi pregătite de preoţii slujitori şi sunt oferite personalizat cazurilor sociale din parohie. Cantităţi importante de îmbrăcăminte sunt oferite permanent şi unor familii sărace din alte cartiere bucureştene şi unor comunităţi sărace din ţară, precum Jilavele şi Slătioara din judeţul Ialomiţa.

O atenţie specială a fost acordată anul acesta, in contextul pandemiei, oferirii de măşti de protecţie sanitara şi dezinfectanţi familiilor şi persoanelor aflate în risc de sărăcie sau excluziune socială.

Parohia Iancu Vechi-Mătăsari derulează programul social-filantropic permanent Dar din dar se face rai!, prin intermediul căruia produsele aduse la biserică de membri ai comunităţii (alimente perisabile şi neperisabile, îmbrăcăminte şi încălţăminte, rechizite, jucării, produse de igienă şi de strictă necesitate etc.) sunt oferite zilnic, săptămânal sau periodic cazurilor sociale aflate în evidenţa parohiei.

În anul 2021, valoarea produselor oferite a fost de peste 170.000 lei.

Diac. Marius D. OBLU