3 decembrie 2021

Parteneriat educaţional pentru studenţii Universităţii Ovidius din Constanţa, în domeniul construcţiilor

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Universitatea Ovidius din Constanţa (UOC) a prezentat la Târgul de Imobiliare parteneriatul educaţional cu Euro Vial Residence, operator economic important în domeniul construcţiilor civile, realizat de Facultatea de Construcţii, informează şef lucrări dr. ing. Cosmin Filip, decanul Facultăţii de Construcţii.

Potrivit sursei citate, în cadrul evenimentului au fost prezentate rezultatele parţiale înregistrate în cadrul colaborării şi o serie de proiecte care vor fi realizate în perioada viitoare.

„În cadrul parteneriatului, s-a organizat în acest an un stagiu de practică pentru studenţii Facultăţii de Construcţii din an terminal, cu posibilitatea angajării la final a viitorilor ingineri care se încadrează în standardele de calitate ridicată din domeniul construcţiilor. Acest parteneriat este un exemplu de implicare socială pe care sperăm să îl perceapă şi alte firme din domeniu, astfel încât să putem crea un grup de lucru la nivelul Facultăţii de Construcţii, printr-o implicare cât mai amplă, pe cât mai multe domenii, deoarece avem programe de studii de mare interes precum construcţiile hidrotehnice. În perioada următoare, vor fi acordate, în cadrul acestui parteneriat, o serie de burse pentru studenţii din anii doi şi trei ai Facultăţii de Construcţii”, precizează şef lucrări dr. ing. Cosmin Filip.

De asemenea, în cadrul parteneriatului, Euro Vial Residence a demarat finanţarea realizării unui laborator special de testare a materialelor de construcţii, pentru pregătirea specializată a studenţilor, noua unitate de practică tehnologică având şi rolul de a genera venituri suplimentare Facultăţii de Construcţii, ce vor fi reinvestite exclusiv în dezvoltarea bazei materiale pentru studenţi.

„Este un parteneriat important, prin care ne asigurăm că avem cei mai bine pregătiţi absolvenţi şi ne apropiem eficient de mediul socio-economic. Prin intermediul parteneriatelor, ce fac parte din politica noastră instituţională, deschidem oportunităţi de pregătire a studenţilor pentru cariera aleasă şi totodată de acumulare a abilităţilor şi competenţelor necesare pe piaţa forţei de muncă”, a precizat conf. univ. dr. Raluca Trandafir, prorector pentru Fonduri structurale şi relaţia cu mediul socio-economic.

Biroul de presă al Universităţii Ovidius din Constanţa