Publicat: 25 Octombrie, 2017 - 19:41

Întâlnirea "Connect 2017" a reunit în ziua de 23 octombrie, la Maynooth, Dublin/Irlanda, centre antreprenoriale universitare din Irlanda, România, Croația, Portugalia, Franța și Estonia cu scopul de a stimula dezvoltarea afacerilor inovatoare la nivel global, cu implicarea mediilor de afaceri organizate în jurul universităților. Pe lângă Centrul USH Pro Business au fost prezente centre similare din țările sus menționate la inițiativa Centrului de  Comercializare al Universității Maynooth, Irlanda.

În cadrul seminarului a avut loc un schimb de experiență privind modul de funcționare a unor astfel de centre rezultând o paleta largă de forme de interacțiune cu mediul de afaceri în care universitățile sunt angrenate prin expertiza cadrelor didactice și  implicarea plenară a  studenților.
De asemenea, au fost prezentate oportunitățile de cercetare aplicată spre inovare și comercializare ale celor prezenți oferind astfel posibilitatea de cercetare comună pe platforme internaționale cum ar fi programul Orizont 2020. A  fost organizată o întâlnire de matchmaking cu participarea mediului de afaceri inovator din Irlanda în special din domeniile ITC , energie, turism, produse agro-alimentare, servicii  și consulting engineering.
Nu în ultimul rând s-a organizat un concurs cu premierea unor idei de afaceri noi ale studenților. Implicarea studenților în activitățile de antreprenoriat și cercetare aplicată, alături de cadre didactice, este unul din secretele performanțelor Centrului de Comercializare a Universității din Maynooth.

"Invitația de a participa la eveniment a fost onorantă pentru noi și a demonstrat ca USH Pro Business, numai în doi ani de existență,  are deja o recunoaștere internațională în domeniu antreprenoriatului susținut de universități. Irlanda are raportat la numărul de locuitori, un număr impresionant de firme inovatoare și nu întâmplător firmele irlandeze sunt în top în ceea ce privește accesul la finanțări pentru cercetare cu implicarea universităților. USH Pro Business și Universitatea Spiru Haret au deja colaborări cu centre similare pentru proiecte de cercetare în comun pe platforma Orizont 2020 și acum ne-am extins posibilitățile. Există start up-uri în Irlanda care au la bază antreprenori români stabiliți acolo, ceea ce ne va ajuta cu siguranță în viitor" a declarat Costin Lianu, Director general USH Pro Business.