25 ianuarie 2022

Participare record şi premii consistente pentru liceeni la Sesiunea de comunicări ştiinţifice „Noi şi Economia”

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Participare record şi premii consistente pentru liceeni la Sesiunea de comunicări ştiinţifice „Noi şi Economia”, organizată de Facultatea de Ştiinţe Economice

Facultatea de Ştiinţe Economice (FSE) din cadrul Universităţii Ovidius din Constanţa (UOC) a organizat, recent, cea de-a IX-a ediţie a Sesiunii de comunicări ştiinţifice pentru elevi – „Noi şi Economia”.

Potrivit lect. univ. dr. Gabriela Gheorghiu, prodecan al FSE, actuala ediţie a sesiunii de comunicări ştiinţifice a fost organizată pe două secţiuni, sub forma unui concurs de eseuri, respectiv de planuri de afaceri, comisiile de jurizare fiind alcătuite din câte trei cadre didactice titulare de la FSE şi un reprezentant al sponsorilor concursului (Banca Comercială Română şi Kaufland România).

„Competiţia a reprezentat un nou prilej pentru liceenii participanţi să se remarce prin atenţia pe care o acordă unor subiecte de actualitate din domeniul economic şi preocuparea pentru activitatea de cercetare ştiinţifică în documentarea temelor abordate. La ediţia de anul acesta s-au înscris 98 de elevi coordonaţi de către 21 cadre didactice, de la 11 licee din judeţul Constanţa şi cele limitrofe”, a precizat Gabriela Gheorghiu, prodecan al FSE pentru strategia de internaţionalizare, parteneriat cu mediul socio-economic şi relaţia cu studenţii şi absolvenţii.

Conform regulamentului, cele mai documentate eseuri şi cele mai viabile planuri de afaceri au fost recompensate cu reduceri la taxa de şcolarizare aferentă primului an de studii universitare de licenţă pentru viitorii studenţi ai Facultăţii de Ştiinţe Economice (100% reducere – Premiul I, 50% reducere – Premiul II, 30% reducere – Premiul III şi 15% reducere – Menţiune) şi cu vouchere valorice oferite de Kaufland România, în valoare de 250 lei pentru fiecare din cele trei premii, inclusiv o menţiune. Astfel, în urma jurizării, 12 participanţi au fost recompensaţi cu premii, după cum urmează:

Secţiunea I – Eseuri din ariile tematice: Antreprenoriat; Marketing în afaceri; Turismul – provocări şi perspective – Banii şi Economia:

– Gavrilă Diana Maria şi Ene Denisa Maria de la Liceul Economic „Virgil Madgearu” din Constanţa – Premiul I;

– Bobeş Miruna şi Manea Andrei Iulian de la Liceul Teoretic „Ovidius” din Constanţa – Premiul II;

– Lupescu Melisa de la Colegiul Comercial „Carol I” din Constanţa – Premiul III;

– Penu Angelica Miriyam de la Liceul Tehnologic „Carsium” din Hârşova – Menţiune.

Secţiunea II – Planuri de afaceri:

– Eftimie Miruna Teodora şi Borşaru Gabriela Bianca de la Liceul Teoretic „Ovidius” din Constanţa – Premiul I;

– Ivanciu Andreea Georgiana de la Colegiul Comercial „Carol I” din Constanţa – Premiul II;

– Hagi Nicolas şi Capbun Andreea Roxana de la Colegiul Comercial „Carol I” din Constanţa – Premiul III;

– Duduman Marian Valentin de la Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară din Feteşti – Menţiune.