Publicat: 13 Februarie, 2018 - 17:17

Pentru al doilea an consecutiv, Institutul Cultural Român de la Madrid se alătură Centrului Cultural Conde Duque şi reţelei EUNIC într-un proiect de film care promovează operele cinematografice prezentate de tineri creatori de filme europene, acordând un rol deosebit femeilor regizor.

Cea de-a doua ediţie a Săptămânii Tinerei Cinematografii Europene, care se va desfăşura în perioada 13-17 februarie 2018 la Centrul Cultural Conde Duque din Madrid, va prezenta 10 lungmetraje din ţări precum Marea Britanie, Franţa, Polonia, Austria, Italia, Germania, Bulgaria, Spania şi România.

Filmul Breaking News, în regia Iuliei Rugină, cu Andi Vasluianu şi Voica Oltean în rolurile principale, va încheia seria de proiecţii pe 17 februarie.

Breaking News, al treilea lungmetraj al Iuliei Rugină, după succesul de public Love Building (2013) şi continuarea Alt Love Building (2014), prezintă drama unui jurnalist forţat să facă un reportaj in memoriam după moartea tragică a operatorului său, dar în încercarea de a compensa moartea fostului coleg, protagonistul îi ia, pe nesimţite, locul.

Autoarele scenariului sunt Ana Agopian, Oana Răsuceanu şi Iulia Rugină, imaginea este semnată de Vivi Drăgan Vasile, montajul a fost realizat de Cătălin Cristuţiu, iar scenografia, de Andreea Popa. Alături de Andi Vasluianu şi Voica Oltean, joacă Ioana Flora, Oxana Moravec, Floriela Grapini, Maria Rotaru, Constantin Cojocaru. 

Iulia Rugină a absolvit secţia de regie de film şi televiziune din cadrul UNATC şi a finalizat un masterat în regie de film în cadrul aceleiaşi facultăţi. Scurtmetrajele regizate în anii studenţiei (Bună Cristina! Pa Cristina!, Vineri în jur de 11, Captivi de Crăciun) au fost prezentate la festivaluri de film din Oberhausen, Ludwigsburg, Munchen, Trieste, Bruxelles, Poitiers, Sofia, Valencia, Cracovia, Bristol şi altele. A debutat în lungmetraj cu Love Building (2013), recompensat cu Menţiunea specială a juriului FIPRESCI la Festivalul de la Varşovia. Ulterior, a regizat şi continuarea filmului, Alt Love Building (2014). Iulia s-a implicat şi în organizarea unor evenimente cinematografice, iar între 2009 şi 2011 a fost preparator universitar la catedra de scenaristică din cadrul UNATC.

Tag-uri Nume: