29 mai 2022

Participarea AEP la „Seminarul privind campaniile electorale desfășurate prin intermediul rețelelor de socializare și observarea alegerilor”, organizat de OSCE/ODIHR la Viena

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) participă, astazi, 2 noiembrie 2021, la Seminarul privind campaniile electorale desfășurate prin intermediul rețelelor de socializare și observarea alegerilor”, organizat de Biroul OSCE pentru Instituții Democratice și Drepturile Omului (ODIHR) la Viena, ȋn Austria.

Alegerile democratice sunt recunoscute la nivel global ca piatra de temelie a democrației și sunt considerate ca unul dintre elementele cheie ale securității și stabilității pe termen lung. O serie de obligații și standarde internaționale pentru alegeri democratice, inclusiv angajamentele OSCE, servesc la salvgardarea principiului potrivit căruia voința poporului, exprimată liber în alegeri periodice și autentice, constituie baza autorității guvernamentale.

Obiectivul reuniunii ȋl reprezintӑ revizuirea angajamentelor OSCE, a obligațiilor internaționale și a altor standarde electorale relevante pentru desfășurarea campaniilor online, precum și pentru observarea și supravegherea activităților online în timpul campaniilor electorale.

AEP este reprezentatӑ la acest eveniment de către domnul Mircea Preoțescu, șeful Departamentului coordonarea organismelor electorale, care va lua parte activ la o serie de discuții și analize privind provocările și bunele practici ȋn implementarea angajamentelor legate de procesele electorale.

Seminarul este organizat în conformitate cu prioritățile identificate și eforturile constante ale Președinției OSCE, deținute de Suedia, ȋn vederea consolidӑrii și implementӑrii tuturor angajamentelor OSCE în materie de dimensiune umană.

Seminarul reunește specialiști ai domeniului electoral, reprezentanți ai organismelor de management electoral și ai adunărilor parlamentare, observatori electorali, precum și reprezentanți ai societații civile.