5 februarie 2023

Participarea Secretarului general adjunct al NATO, Mircea Geoană, la reuniunea șefilor militari ai apărării din NATO

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Principalele autorități militare ale NATO, șefii apărării din statele NATO și omologii acestora din Finlanda și Suedia se vor întâlni în perioada 18-19 ianuarie 2023, la sediul NATO de la Bruxelles, Belgia, pentru o reuniune la cel mai înalt nivel a Comitetului Militar.

Secretarul general adjunct Mircea Geoană va deschide prima sesiune a reuniunii împreună cu amiralul Rob Bauer, președintele Comitetului Militar, în prezența generalului Christopher Cavoli, Comandantul Suprem Aliat în Europa (SACEUR) și a generalului Philippe Lavigne, Comandantul Suprem Aliat pentru Transformare (SACT).

Reuniunea Comitetului Militar NATO în sesiunea șefilor de apărare va permite celor 32 de șefi ai apărării să se întâlnească și să dezbată chestiuni de importanță strategică pentru Alianță. Agenda reuniunii va include o discuție referitoare la războiul din Ucraina și sprijinul acordat Kievului, precum și o analiză a contextului de securitate din Balcanii de Vest, inclusiv din perspectiva misiunii KFOR, pe care NATO o desfășoară în regiune. De asemenea, Aliații vor avea oportunitatea de a discuta cu privire la implementarea de către NATO a Conceptului pentru descurajarea și apărarea zonei euro-atlantice, precum și despre capabilitățile NATO și capacitatea militară de a apăra Alianța împotriva tuturor provocărilor, curente și viitoare – cu accent pe operațiunile în domenii multiple, transformarea digitală și consolidarea interoperabilității aliaților.

Secretarul general adjunct, domnul Mircea Geoană, se va alătura Comitetului Militar în prima sesiune pentru a prezenta cele mai recente obiective politice și pentru a discuta alături de liderii militari ai NATO despre provocările de securitate cu care se confruntă Alianța în actualul context global.

Sursa foto BZI