25 octombrie 2021

Partidul Comunist Francez și-a desemnat candidatul la președinție pentru prima dată din 2007Partidul Comunist Francez și-a desemnat candidatul la președinție pentru prima dată din 2007

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Partidul Comunist Francez (PCF) și-a desemnat oficial secretarul național, Fabien Roussel, drept candidat la președinție la alegerile din 2022. Acest lucru a fost anunțat duminică de canalul TV LCI .

Potrivit acestuia, peste 82% dintre membrii partidului au votat pentru candidatura lui Russel. Astfel, subliniază postul TV, FKP pentru prima dată din 2007 încoace, PCF își va desemna candidatul la alegerile prezidențiale.

Russel susține că partidul se pregătește activ pentru următoarele alegeri prezidențiale. Potrivit acestuia, PCF se așteaptă să deschidă calea către un nou model de dezvoltare a țării, corect din punct de vedere social și durabil din punct de vedere ecologic.

Roussel, un jurnalist și politician în vârstă de 52 de ani, a preluat funcția de lider al partidului în noiembrie 2018.

Până în prezent, președintele francez Emmanuel Macron, care deține acest post din 2017, nu a anunțat dacă va candida pentru un al doilea mandat. În același timp, liderul partidului Uniunii Naționale, Marine Le Pen, care a fost rivalul lui Macron la ultimele alegeri, s-a desemnat deja ca fiind candidat.

Redactor Ciprian Pop