Publicat: 17 Noiembrie, 2019 - 08:19
Membrii noului partid al lui Meleșcanu sunt liberi să o susțină pe Dăncilă

Foștii membri ai ALDE care au rămas alături guvernul Dăncilă după ieșirea lui Călin Popescu-Tăriceanu au ales conducerea partidului pe care l-au constituit după excludere, Partidul Forța Națională (PFN). Ca președinte interimar a fost ales Teodor Meleșcanu, care a anunțat că o va susține pe Viorica Dăncilă în turul II al alegerilor prezidențiale.

De asemenea, Consiliul Național al PFN a desemnat-o pe Grațiela Gavrilescu drept prim-vicepreședinte, iar pe Ștefan Băișanu, purtător de cuvânt al partidului.

Întrebat dacă PFN va încheia o alianță formală cu PSD, Teodor Meleșcanu a răspuns: ”Noi suntem un partid de centru, suntem deschişi spre toate partidele, noi nu avem opţiuni deja adoptate în acest moment, însă în mod evident va trebui să ne gândim şi la ceea ce vom face pe mai târziu şi asta împreună cu colegii mei din conducerea partidului”

Totuși, Meleșcanu nu și-a ascuns însă susținerea pentru candidatul PSD la alegerile prezidențiale. ”Am avut mai multe discuţii. Nu am ascuns niciodată faptul că am susţinut-o pe doamna Dăncilă în primul tur şi o voi susţine şi în turul doi al alegerilor şi, din ceea ce am văzut la colegii mei, probabil că marea lor majoritate vor urma această idee”, a declarat Teodor Meleșcanu

Forța Națională este un fel de APR (Alianța pentru România) constituit în 1996 sub supravegherea lui Costea, prin „extragere” din PDSR, al cărui președinte a fost tot Meleșcanu.

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: