1 octombrie 2022

Partidul Mişcarea Populară: Rectificare bugetară pentru ţară, nu pentru primarii liberali

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Partidul Mişcarea Populară (PMP) cere Guvernului să folosească banii publici pentru dezvoltarea ţării, nu pentru interesele politice de moment. Astfel, partidul nostru face apel ca rectificarea bugetară să vină în întâmpinarea dorinţelor şi nevoilor societăţii, nu în buzunarele primarilor liberali.

PMP speră ca discursurile premierului Cîţu privind corectitudinea financiară să fie acoperite de realitatea construirii ajustărilor bugetare, încât creşterea economică să se reflecte în investiţii, sprijinirea sectorului privat, în dezvoltarea locală şi susţinerea educaţiei şi a sănătăţii.

Premierul Cîţu trebuie să conştientizeze că principala sa responsabilitate este să guverneze România, nu să fie preocupat de ambiţiile sale politice. De aceea, ţara aşteaptă rezultate , nu promisiuni şi campanie electorală, pe spatele oamenilor.

Partidul Mişcarea Populară consideră că ieşirea din criza economică generată de pandemie este meritul sectorului privat şi al creşterii consumului, nicidecum al acţiunilor guvernamentale, care au venit cu întârziere, fără o coerenţă şi o strategie unitară.

Poate nu este prea tarziu ca Guvernul să gândească în termenii interesului naţional şi să ne ofere o rectificare bugetară pozitivă, cu o puternica injecţie financiară pentru o dezvoltare durabilă. De asemenea, executivul nu trebuie să uite corelarea rectificării cu PNRR ca nu cumva să pierdem banii europeni.