27 iunie 2022

Partidul Popular European a împlinit 45 de ani

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Cristian Diaconescu: PPE , la mulţi ani

Acum 45 de ani se înfiinţa Partidul Popular European, „familia politică de centru-dreapta, ale cărei rădăcini sunt adânc ancorate în istoria şi civilizaţia continentului European şi care a fost iniţiatoarea proiectului european de la bun început.” Un partid european care a militat, dintotdeauna, pentru apărarea valorilor creştine şi culturale ale vechiului continent.

PPE se identifică cu proiectul Uniunii Europene şi a fost, permanent, un apărător al democraţiei în ţările UE.

Partidul Popular este un partid de dreapta, apărător al familiei şi al societăţii deschise, care respinge extremismele de o parte sau de alta a scenei politice ,punând accentual pe respectul faţă de identitatea fiecărei naţiuni din cadrul UE.

PMP este membru PPE şi se identifică cu valorile creştin-democraţiei europene, care promovează „România respectată” în contextul diversităţii Uniunii Europene. Preşedintele Cristian Diaconescu poartă un dialog permanent cu liderii europeni ai PPE pentru susţinerea proiectelor comune ,la nivelul Uniunii Europene.

Un exemplu în acest sens este convorbirea telefonică, de acum câteva zile, dintre domnul Cristian Diaconescu, preşedinte PMP şi domnul Donald Tusk, fostul preşedinte al Consiliului European, prin care s-a reiterat dorinţa comună de promovare a valorilor creştin-democraţiei europene.

Partidul nostru urează mulţi ani de afirmare, dezvoltare şi conlucrare în PPE, un pilon de bază al susţinerii României în Uniunea Europeană.

La mulţi ani, PPE

Comunicat de presă – Partidul Mişcarea Populară