Publicat: 18 Ianuarie, 2015 - 12:12
Share

Partidul Verde filiala județeană Suceava, consideră că este timpul ca premierul Victor Ponta să se implice în mod real pentru a salva pădurea din Parcul Național Retezat, conform unui comunicat de presă al Partidului Verde.
Prezentăm comunicatul de presă:
"Este inadmisibil ca anumite firme care nu au nicio treabă cu salvarea sau conservarea pădurilor din România, să defrișeze fără milă, cu alte cuvinte, să fure non-stop, pădurea din Parcul Național Retezat numai pentru a face profit de sute de milioane de euro.

Este inadmisibil ca firme care-și au sediile în țări membre, cu ștate vechi în Uniunea Europeană, cum ar fi Austria, să masacreze copacii din Parcul Național Retezat. La ei așa se procedează?

De asemenea, este inadmisibil ca politicienii români să rămână indiferenți față de masacrul produs asupra pădurii din Parcul Național Retezat. Numeroase televiziuni, posturi de radio, ziare din România, online-ul prezintă cum se fură din Parcul Național Retezat, iar omul politic din România întorce capul în mod voit și rușinos și nu-i pasă de ceea ce vede.

Totodată, noi verzii suceveni, suntem consternați de faptul că săptămâna asta a fost tăiat un tei cu o vechime, de aproximativ 150 ani, situat la intrarea în curtea fostului Centru Militar din municipiul Suceava. Probabil că bietul copac era mai vechi decât clădirile din împrejmuirea lui, (două persoane abia îl cuprindea cu brațele).

Cine l-a tăiat? De ce l-a tăiat? Pentru ce l-a tăiat pe acest tei, care veghea frumos și falnic zona Piața Mare a municipiului Suceava, este pentru noi o enigmă greu de priceput".

Dan Acibotăriță, președinte al Partidului Verde

Filiala jud. Suceava