Publicat: 20 Aprilie, 2012 - 08:50
Share

Partidul Verde a transmis un comunicat de presă în care declară următoarele:
"La doar o săptămână de la declaraţiile Preşedintelui Traian Băsescu referitoare la proiectul Roşia Montană, premierul Mihai Răzvan Ungureanu a invocat şi el problema locurilor de muncă în detrimentul sănătăţii oamenilor. Prin aceste tentative de manipulare a opiniei publice, prim-ministrul dovedeşte că nu este altceva decât portavocea politicianului de la Cotroceni.

Mihai Răzvan Ungureanu arată cu degetul înspre cei care doresc ca zona Roşia Montana să fie păstrată în limitele normalităţii ecologice şi îi acuză de folosirea acestui pretext ca temă politică.
 

Partidul Verde din România, membru al Verzilor Europeni (European Greens), condamnă comportamentul slugarnic al lui Mihai Răzvan Ungureanu faţă de Traian Băsescu şi se pronunţă vehement împotriva exploatărilor miniere pe bază de cianuri. Îi reamintim domnului premier că alegând locurile de muncă ale RMGC alege să otrăvească viitorul copiilor de la Roşia Montana.

Societatea civilă, Academia Română şi Partidul Verde au pus la dispoziţia Guvernului soluţii pentru crearea locurilor de muncă în Munţii Apuseni protejând mediul şi sănătatea românilor. Noi nu acuzăm exploatarea resurselor naturale, ci lipsa de respect faţă de oameni şi mediu în lipsa unui cadru legislativ anticianuri", se arata in comunicat.