Publicat: 19 Ianuarie, 2020 - 12:52
Share
Sunt vizate coronavirusurile animalelor

 Pasageri din China au fost examinați pentru depistarea unui virus mortal pe trei aeroporturi importante din SUA Pasagerii companiei aeriene care călătoresc în SUA din orașul chinez Wuhan cuprins de izbucnirea unui nou virus mortal asemănător cu pneumonia, sunt supuși screeningului pentru simptomele unui nou coronavirus (2019-nCov) la San Francisco , New York și principalele aeroporturi internaționale din Los Angeles.

 Funcționarii cu Centrele de control și prevenire a bolilor (CDC) efectuează controalele, împreună cu agenții vamali și de protecție a frontierei (CBP). Boala a fost observată pentru prima dată la Wuhan în decembrie și se crede că a avut originea pe o piață de fructe de mare și animale din oraș. CDC afirmă că virusul a sărit probabil de la animalele de pe piață la oameni și, poate, s-a răspândit între oameni. De atunci, boala s-a răspândit în Japonia și Thailanda. 2019-nCov este un virus mortal asemănător gripei, care poate provoca simptome care duc de la o răceală severă până la pneumonie. Doi bărbați din anii 60 au murit din cauza bolii în Wuhan, al doilea decedând vineri. Un bărbat din Japonia și două femei din Thailanda au fost de asemenea infectate, ambele călătorind din Wuhan. CDC consideră că amenințarea pentru publicul american este scăzută, însă spune că ia „măsuri de pregătire proactivă”.

Coronavirusurile sunt o familie numeroasă de viruși, unii cauzând boală la oameni și alții afectând printre animale, inclusiv cămile, pisicile și liliecii. Coronavirusurile animale pot evolua uneori pentru a se răspândi între oameni, cum a fost cazul când Sindromul respirator din Orientul Mijlociu (MERS) sau „Gripa de camel” a izbucnit în 2017 și când Sindromul respirator sever acut (SARS) a răspândit pentru prima dată la oameni în China în 2002 .(eTN)

Tag-uri Institutii: 

Tag-uri Geo: