Publicat: 28 August, 2019 - 12:39
Share

La propunerea Primarului General, Gabriela Firea, consilierii generali au aprobat asocierea Primăriei Capitalei cu Universitatea Politehnică din Bucureşti, în scopul realizării în comun a obiectivelor de investiţii "Pasaj pietonal suprateran pe Splaiul Independenţei pentru legătură între Campusul U.P.B. şi Complex cămine Regie" şi Bază Sportivă - Noul Local".

Primarul General, Gabriela Firea:

"Este vorba despre două obiective de investiţii deosebit de importante pentru cei 30.000 de studenţi care învaţă la această universitate: pasajul suprateran, care reprezintă o măsură de siguranţă pentru pietoni şi care va traversa râul Dâmboviţa, arterele de circulaţie şi trotuarele de pe ambele sensuri ale Splaiului Independenţei, precum şi o bază sportivă modernă. În prezent, studenţii Universităţii Politehnica Bucureşti nu beneficiază de spaţii adecvate pentru desfăşurarea orelor de sport, şi de aceea ne propunem să construim, pe terenul situat în Splaiul Independenţei 313, o bază sportivă la standardele unui învăţământ universitar actual".
Bază sportivă va avea toate dotările necesare: un teren de sport, o pistă de alergare, două terenuri de sport multifuncţionale, care vor permite practicarea exerciţiilor şi activităţilor sportive în aer liber, vestiare, magazine, tribune cu aprox. 100 de locuri, sistem de iluminare pe timpul nopţii etc. Finanţarea proiectelor va fi asigurată de Primăria Capitalei, Universitatea Politehnică urmând a suporta cheltuielile pentru racordurile la utilităţi.

Tag-uri Nume: