6 mai 2021

Paşapoarte false, descoperite pe gambele unui cetăţean moldovean

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Oancea efectuează cercetări în privinţa unui cetăţean moldovean care avea ascunse pe gambe două paşapoarte biometrice cu însemnele autorităţilor din Republica Moldova, care s-au dovedit a fi false.

În data de 06 aprilie a.c., în jurul orei 18.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Oancea – I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, la volanul unui autoturism înmatriculat în Republica Moldova, cetăţeanul moldovean P.V., în vârstă de 37 de ani.

Deoarece colegii noştri au avut suspiciuni cu privire la faptul că bărbatul ar deţine documente false, a fost efectuat un control amănunţit, ocazie cu care au fost descoperite, ascunse pe gambele persoanei, două paşapoarte biometrice cu însemnele autorităţilor din Republica Moldova. În urma verificărilor specifice efectuate, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că documentele în cauză nu îndeplinesc condiţiile de formă şi fond ale unora autentice, fiind false.

Cu privire la cele constatate, P.V. a declarat că a fost contactat de un cetăţean din R.Moldova, cu care i-a înmânat documentele şi trebuia să le transporte în Turcia unde urma să le predea unei persoane.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.

Purtător de cuvânt al I.T.P.F. Iaşi, Comisar-şef de poliţie LAZĂR DENIS

* * *

Document de identitate fals, cumpărat cu 350 de euro

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca efectuează cercetări cu privire la un cetăţean din Republica Moldova, în portofelul căruia a fost descoperită o carte de identitate românească falsă.

În data de 07 aprilie a.c., în jurul orei 01.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca – I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru a intra în ţară, ca pasager într-un microbuz, cetăţeanul din Republica Moldova, T.V., în vârstă de 36 de ani.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra persoanei, în urma căruia a fost descoperită ascunsă, în portofelul bărbatului, o carte de identitate cu însemnele autorităţilor române, pe care era imprimată fotografia persoanei în cauză.

Cu ocazia verificărilor efectuate, poliţiştii de frontieră au stabilit că documentul în cauză nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond specifice unuia autentic, fiind fals.

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că a procurat cartea de identitate descoperită la controlul de frontieră, prin intermediul unei persoane ale cărei date nu le cunoaşte, plătind suma de 350 de euro, cu intenţia de a obţine un loc de muncă în Cehia.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale.

Purtător de cuvânt al S.T.P.F. Botoşani, Comisar de poliţie RĂCNEA MINODORA

Purtător de cuvânt al I.T.P.F. Iaşi, Comisar-şef de poliţie LAZĂR DENIS MIHAELA